• Stoere Vent is kleuter af

    Pin it!

    IMG_0178_resize

    IMG_0182_resize

     IMG_0183_resize

    kleine boekentas wordt 1 september grote boekentas ...

  • Laatste schooldagen

    Pin it!

    zijn goed gevuld. Bezoek aan Pairi Daiza met 'op de schoenen plassende olifanten'* en aan de manège. In onzen tijd hé ...

    240610 paradisio DSC03575_resize

    280610 manege8_resize

    * ik denk dat Drama Queen de slurf en penis door mekaar haalt

     

  • Aardbeien met chocolade

    Pin it!

    wat past er beter bij mekaar dan dit ?

    Nodig:
    aardbeien
    chocolade, liefst fondant 70% cacao
    melk

    Zo gemaakt
    Smelt de chocolade met een scheut melk tot de gewenste dikte (bain marie of microgolf).
    Haal de aardbeien erdoor. Zet ik de koelkast tot de chocolade mooi hard is.

    IMG_0143_resize

     

  • Adieu kleuterklas deel 1

    Pin it!

    Met een hele waslijst noodzakelijk schoolgerief, uitkijkend naar de zeeklassen in mei 2011 en met een super 'evaluatie'* stapte Stoere Vent de derde kleuterklas uit. 

    Vanaf september begint het serieuzere werk: stilzitten ;-)

    school evaluatie_resize

     school evaluatie2 i_resize

    * die oranje bol voor gedrag (vechtgraage opvaller) verbaast me niets, al zou het sinds januari al veel beter zijn.

  • Want jullie zijn het waard

    Pin it!

    Een gepersonaliseerde fles porto voor de juffen van Stoere Vent en Drama Queen. Om hun verdriet te verdrinken dat ze zo'n flinke kindjes kwijt zijn aan andere juffen ?

    IMG_0026_resize blog

    Te verkrijgen bij zelfde leverancier die deze pralines maakt

  • You can

    Pin it!

    Op zoek naar een nieuwe lens en kijkend naar al dat nieuws en moois, vond ik 8 megapixels ineens zo weinig. Ik ging voor een nieuwe 18-200 lens én iets met 10 megamixels meer. Die gaat hier, hier, hier en ook hier goed van pas komen. Les excuses sont faites pour s'en servir...

    canon_resize

     

    Met dank aan Konijnenberg

  • Aalbessen/aardbei/appel confituur

    Pin it!

    Makkelijk volgens dit recept. In woord en beeld... : hoe maak ik confituur?

    Haal het fruit in de winkel of doe zoals ik, plunder het kleinfruit uit je moestuin.

    IMG_0068_resize

    Was en snij het. Verwarm het en voeg 1 zakje pectine/ kilo fruit toe.

    IMG_0071_resize

    IMG_0072_resize

    Voeg na koken 500gr suiker/ kilo fruit toe. Rietsuiker natuurlijk !

    IMG_0075_resize

    Laat nog een minuut of twee koken.

    IMG_0076_resize

    Giet in brandschone potten en draai om.

    IMG_0077_resize up^s

    Laat afkoelen en draai zoals het hoort.

    IMG_0077_resize

     

  • Moestuin midden juni

    Pin it!

    Eindelijk komt er wat in beweging

    Kleinfruit: aalbessen en aardbeien Mara Des Bois
    Bloem van doorlevende ui en op achtergrond aardpeerloof
    Courgettenbloemen
    Sla à volonté: Romeinse, ijsberg- en krulsla
    Tomaten
    Uien, sjalotten en Oos-Indische kers en daartussen wortelen en pastinaak
    IMG_7534_resize

    IMG_0032_resize

    IMG_7538_resize

    IMG_0038_resize

    IMG_0031_resize

    IMG_0045_resize

    IMG_0057_resize

    IMG_7536_resize

    IMG_7537_resize

    IMG_7539_resize

    IMG_7540_resize


     

  • En waar gaan we henne ?

    Pin it!

    Wie het kan raden, breng ik iets mee van daar. Mensen die 't al weten van feestboek, gelieve u te onthouden aub.

    vaccins_resize

    IMG_0056_resize

     

  • Tiramisù van aardbeien

    Pin it!

    Met opnieuw een bakje van een kilo maakte ik dit dessert

    Ingrediënten:
    500 gr mascarpone
    500 gr aardbeien
    4 eieren
    100 gr suiker
    400 gr lange vingers (koop de échte savoiardi)
    50 dl coulis van aardbeien *
    1 scheut aardbeienlikeur, limoncello of sambuca

    Zo gemaakt:
    Eieren scheiden en wit opkloppen. Klop het eigeel op met de suiker en doe er de mascarpone bij. Voeg het eiwit voorzichtig toe. Snij de aardbeien in stukjes, bewaar enkele voor de afwerking. Dompel een deel lange vingers in de aardbeiencoulis met likeur. Bedek vervolgens de bodem van de vorm met koekjes en giet daarop een laag van het mascarponemengsel en een laagje aardbeien. Bedek die laag opnieuw met de koekjes gedompeld in de aarbeiencoulis, een laag mascarponemengsel en een laag aardbeien. Herhaal dit tot de vorm gevuld is en eindig met een laag mascarponemengsel. Plaats de schotel minstens 1 nacht in de koelkast.
    Decoreer voor het opdienen met aardbeien of cacaopoeder of waarom niet beiden ? 

    *Coulis van aardbeien
    Nodig:
    500 ml water
    250 g suiker
    1 vanillestokje of een pakje vanillesuiker
    1 partje citroen
    400 g aardbeien
    Zo gemaakt:
    Kook het water, de suiker, het vanillestokje en het kwartje citroen gedurende 15 minuten. Laat goed afkoelen, giet over de aardbeien en mix. Zeef de siroop.

    Zijaanzicht, geen gezicht ...

    IMG_0051_resize

     

  • Een kilo per week

    Pin it!

    da's wat ik minstens oogst. En dan heb ik het nog niet over die waar de mieren en houligans stiekem mee weg zijn.

    IMG_0030_resize

  • Quiche met gerookte wilde zalm en warmoes

    Pin it!

    Met eerste oogst warmoes uit de moestuin.

    Nodig voor één grote of anders 6 kleintjes:
    4 eieren
    4 EL melk
    4 EL (liefst volkoren, zelfrijzende hoeft niet) bloem,
    300gr warmoes *
    125 gr wilde gerookte zalm (bio Delhaize)
    1 teentje look
    peper en zout van de molen
    olijfolie

    Zo gemaakt:
    Verwarm de oven voor op 180gr.
    Snij de stelen uit de warmoesbladeren en snijd deze in stukjes. Doe met de bladeren hetzelfde en hou apart. Stoof de stelen in wat olijfolie samen met een teen fijngesneden look. Voeg er na een tweetal minuten de bladeren bij. Stoof nog 5 minuten. De bladeren gaan flink slinken. Duw er het water uit.
    Klop de eieren op met de melk en bloem. Kruid.
    Vul de vormen met warmoes, zalm en het eiermengsel. Zet 25min in de oven.

    IMG_7574_resize

    * Warmoes is een ouderwetse bladgroente met een milde smaak, ook bekend onder de naam snijbiet. Hoewel warmoes en snijbiet dus als synoniemen worden gebruikt, zijn de twee niet helemaal identiek. In de (biologische) handel doelt men met snijbiet op een variant met veel blad, terwijl warmoes typisch dikke nerven heeft (van warmoes at men vroeger alleen de bladstengels op). Warmoes heeft een iets hoger ijzergehalte dan spinazie. Vitamine C en calcium zijn wel degelijk goed vertegenwoordigd: respectievelijk met 37 en 87 mg.
    In het algemeen kan  je dezelfde recepten gebruiken als voor spinazie, alleen is de kooktijd iets langer. Oh ja niet opnieuw opwarmen.

  • Pluchen

    Pin it!

    Drama Queen: 'papa waarom heb jij zo'n pluchen onder uw armen?'

    oksel_resize

  • Een hoop kimono's

    Pin it!

    IMG_7545_resize

    Sinds een tweetal maanden worden hier geen 2 110's maar ook twee grotere kimono's gewassen, gestreken én gebruikt. Man heeft zich opnieuw aan de Aikido gezet en One Life doet Kendo.

     

     

  • De zeehond

    Pin it!

    Zaterdag legde Stoere Vent met meer dan glans zijn ingangstest af in de zwemclub waar hij al twee jaar op de wachtlijst stond. Hij zwom in een voor hem vrij onbekend en diep zwembad na even aarzelen 25 meter rugslag en mag in september onmiddellijk starten in het hoogte niveau! Drama Queen, die hetzelfde niveau zwemt, mag pas starten als ze 6 is, jammer...

    Trots ? Neen... alleen maar een beetje zitten blijtend vanop afstand zitten kijken hoe geweldig hij het deed.

    IMG_7547_resize

  • Daddyday 2010

    Pin it!

    Cadeautjes en gedichtjes vanop school

    IMG_7544_resize

    Gepersonaliseerde daddyday Land Rover Defender Bonavonture pralines (adres op aanvraag)

    IMG_7529_resize

    IMG_7531_resize i

    En... en nieuw project

    IMG_7532_resize
     

     

  • Bakske vol met...

    Pin it!

    bijna 900gr aardbeien Mara des Bois en dus wat overblijft na een vreetbui van Man en kinders.

    IMG_7500_resize

  • De tuinman Jeanke

    Pin it!

    Meet Jeanke. Hij rijdt hier sinds een tweetal maanden twee keer per week rond. Voordeel nummer één van zo een mulchmaaier is het einde van 'alé 't gras is nog te nat, alé en nu is 't containerpark dicht, alé nu ligt die zak met gras daar te stinken (na 3 dagen)...'. Een gerief in huis een Man mét mulchmaaier!

    IMG_7495_resize

     

  • Moestuin begin juni

    Pin it!

    Sinds mei wat verandering.

    Overzicht
    Kleinfruit: aalbessen, frambozen, aardbeien Mara Des Bois
    Bloem van doorlevende ui en op achtergrond aardpeerloof
    Sla à volonté
    Tomaten in bloei
    Chinese kool
    Warmoes
    Uien en Oos-Indische kers

    IMG_7453i_resize

    IMG_7451_resize

    IMG_7452_resize

    IMG_7465_resize
     

    IMG_7468_resize

    IMG_7467_resize

    IMG_7466_resize

    IMG_7482_resize

    IMG_7469_resize

    IMG_7470_resize

    IMG_7472_resize

    IMG_7473_resize

     IMG_7474_resize

    IMG_7494_resize