• Warmoespuree

    Pin it!

    Met warmoes die ik reeds succesvol verwerkte in deze quiche, maakte ik gisteren een snelle pure puree. Zacht als spinazie maar toch heel anders.

    Nodig:
    warmoes
    peper en zout van de molen
    teentje look
    olijfolie

    Zo gemaakt:
    Was de warmoes en laat een 8tal minuten slinken in wat olijfolie samen met de look. Giet het vocht af en mix. Voeg peper en zout toe.

    Lekker met vis zoals hier een gerookt forelhaasje met gebakken aardappeltjes in de schil.

    IMG_1101_resize.JPG
  • Time out handen tegen de muur ...

    Pin it!

    spontaan ging ze 5 minuten zo staan. Time-out na slaan broer... Ocharme dat kind ...hoor ik u zeggen...  

    IMG_1088_resize.JPG

     

  • Feestje

    Pin it!

    Drama Queen kijkt naar beelden van 'dén défilé' (kijkt triest naar mij) en zegt: 'zeg mama en waarom gaan wij niet naar dat feestje? Da's daar precies wel leuk'

    feestje_resize.jpg

     

  • Moestuin eind juli

    Pin it!

    't Is al meer dan een maand geleden maar toch nog eens een update van onze moestuin waar alles uitstekend mee gaat, bedankt.

    We hebben vooral groene tomaten, groene tomaten en groene tomaten. En ook wat rode. Verder al veel courgetten, courgetten en na de tettencourgetten, dit jaar ook tettenpompoenen ? En warmoes, veel lekkere warmoes.

    IMG_1089_resize.JPG
    IMG_1090_resize.JPG
    IMG_1091_resize.JPG
    IMG_1093_resize.JPG
    IMG_1085_resize.JPG
    IMG_1094_resize.JPG
    IMG_1096_resize.JPG
    IMG_1097_resize.JPG
    IMG_1095_resize.JPG

     

  • Mnu: BBQ box

    Pin it!

    De heerlijke Mnu box was hier op oudejaar een topper. Vandaar dat je hier binnenkort het verslag kan vinden over de volgende box: Mnu: BBQ box

    mnubox bbq2_resize.jpg

    De Chef’s hebben het ditmaal over een andere boeg gegooid. Peter, Sergio en Roger hebben ervoor gekozen U te voorzien van vier barbecue basisproducten die aangevuld worden met salades, dressings, salsa, sauzen, brood, ...
    Een nagerecht kan en mag niet ontbreken.

    De invulling is als volgt:

    Hapjes: foccacia met tapenades: olijven-ansjovis, tomaat met oregano, humus met limoen en koriander
    Hoofdingrediënten: een papillotje van Noorse bio-zalm, gelakt buikspek van het poldervarken, het vermaarde Wagyu rund en een sappige onderbout van hoevekip
    Salades: venkel met dille, bulghur met lentegroenten en feta en een aardappel-selder met piccalilly
    Dressings: Caesar dressing met parmezaan, licht zoetzuur met chili en sesam, en een Chinese dressing met hoisin.
    Sauzen: aïoli met look en koriander, tomatensalsa met basilicum en curry met kokos en gember.
    Nagerecht: bladerdeeg met appel en perzik, vanille en amandelcrème
    Extra's: zuurdesembrood met gekonfijte ui, spek en tijm; een Toscaanse specerijenmengeling, limoenolie en Bretoense ambachtelijke boter.

    bbq_resize.jpg

    Alles is dus aanwezig om van een barbecue een geslaagde en gezellige maaltijd te maken.

    Je kan de Mnu: Barbecue box nu hier nog bestellen op volgende datums: 24 en 31 juli; 7, 14, 21 en 28 augustus en 4 september. Alle reservaties worden gestopt woensdag om 16:00 uur voorafgaand aan elke leveringsdatum.

     

     

  • Paleis aan zee

    Pin it!

    Drama Queen en Stoere Vent gingen deze zomer voor 't eerst met dé vlieger op vakantie. Niet naar één of ander voos all in gebeuren met de ganse dag gebrul en getier rond en om een zwembad. Geen mini club, geen animatie...maar een rustig oord met amper kinderen. Zo konden de onze eens het zwijn uithangen.

    IMG_0421_resize.JPG

    IMG_0462_resize.JPG
    IMG_1022_resize.JPG
    IMG_0683_resize.JPG
    Kijk !
    IMG_0839_resize.JPG
    een zeepaard!!!
    IMG_0843_resize.JPG
    IMG_0855_resize.JPG
    IMG_0835_resize.JPG
    IMG_0526_resize.JPG
    IMG_0790_resize.JPG
    IMG_0642_resize.JPG
    IMG_0644_resize.JPG
    IMG_1042_resize.JPG
    IMG_1081_resize.JPG
  • Zelfde hoedje

    Pin it!

    maar een herfst, winter en lente ertussen...

    verschil_resize

    verschil bis_resize

     

  • 87 jaar en 2 generaties

    Pin it!

    tussen deze twee. En jawel nog steeds en hopelijk nog heel lang in topvorm. Nu zie ik van waar die ondeugendheid komt... zou dat 2 generaties overslaan ?

    IMG_7578_resize

    IMG_7579_resize
     

  • Stage Budo Spa

    Pin it!

    Deze hoop kimono's en hakama hadden gisteren een topdag in het sportcentrum La Fraineuse en na een bbq op geweldig mooie domein de Berinzenne in Spa.

    IMG_0204i_resize

    IMG_0207_resize

    IMG_0236_resize

    IMG_0242_resize

    IMG_0298_resize

    IMG_0270_resize
    IMG_0306_resize

    IMG_0337_resize
     

  • De sleutel van de hemel

    Pin it!


    sleutel hemel_resize

    Drama Queen: 'maar mama Yourak die is in de hemel'
    Ik: 'tja'
    Drama Queen: 'maar daar heb ik geen sleutel van...'

     

  • Gemarineerd rood fruit met tomaat en buffelmozarella

    Pin it!

    Nodig:
    500 gr rode vruchten (aalbessen, frambozen en aardbeien uit de moestuin)
    2 EL aceto (goede aub)
    3 tomaten
    3 bolletjes buffelmozarella
    peper en zout van de molen

    Zo gemaakt
    Was en snij de rode vruchten. Ga er eens goed over met de pepermolen en meng er 2 EL aceto onder. Zet in de koelkast.
    Snij de tomaten en scheur de mozarella. Kruiden met peper en zout.
    Dresseer eerst de vruchten en leg er de tomaten en de mozarella op.

    IMG_0196_resize

  • Op bezoek

    Pin it!

    weg bocht_resize

    Ik irriteer me lichtekes op voorligger.
    Drama Queen: 'mama steek die dan voorbij hé'
    Ik: 'op een weg vol bochten??? en heb je die volle witte lijn gezien ??? wil jij een ongeval?'
    Drama Queen: 'ah ja dan kan ik Yourak nog eens zien'

    en het gesprek ging verder...wordt vervolgd