15-08-10

Mnu:Box BBQ opnieuw 6 sterren op onze tafel

Zoals beloofd het verslag van de Mnu:Box BBQ

Het concept zoals de vorige box. Mooi voor 13 uur kwam deze box aan.

IMG_1258_resize.JPG

Ik vond meteen een summier Ikea-achtig instructieboekje. Een menukaart ontbrak echter. Jammer als je gasten hebt maar het instructie-boekje kon daar best voor doorgaan.

IMG_1263_resize.JPG
IMG_1264_resize.JPG
IMG_1265_resize.JPG
IMG_1266_resize.JPG
IMG_1267_resize.JPG

In het piepschuimen omhulsel opnieuw drie lades waarin de kartonnen doosjes, q-bags en pipetjes met de ingrediënten voor de bereidingen zaten.

IMG_1259_resize.JPG
IMG_1261_resize.JPG
IMG_1260_resize.JPG
IMG_1262_resize.JPG

Hapjes: foccacia die je licht moet roosteren met tapenades: olijven/ansjovis/basilicum, tomaat/oregano/parmezaan en een humus limoen/koriander

IMG_1269_resize.JPG

Hoofdingrediënten:


een q-bag/papillotje van biologische zalm van uiterst gecontroleerde en gezonde kweek uit Noorwegen met selder die slechts een drietal minuten op de bbq nodig had. *

IMG_1272_resize.JPG


een sappige bovenbil van geselecteerde hoevekip, gemarineerd op thaise wijze. Een vijftal minuten regelmatig draaien. *

IMG_1273_resize.JPG


buikspek van het poldervarken met Oosterse lak. Drie minuten laten opwarmen en inwrijven met de lak.

IMG_1274i_resize.jpg


het vermaarde Wagyu rund. Ruim een uur op voorhand uit de koelkast halen. Chileense Kobe Style Beef met Japanse bloedlijn want het originele mag niet uit Japan uitgevoerd worden.

IMG_1271_resize.JPG

Dooraderd met onverzadigde cholesterol verlagende vetten zo blijkt. Ruim een uur op voorhand uit de koelkast halen. Zonder olie gekleurd op de bbq, twee minuten aan elke kant * en vier à vijf minuten afgedekt laten rusten op een warm bord. In dunne plakjes snijden en kruiden met specerijen naar believen. Rood geserveerd, énorm sappig en veruit het beste stuk vlees dat ik ook at.

IMG_1275_resize.JPG

 

Salades:

venkelsalade met dille en lente ui met een venkel-limoendressing
frisse bulghursalade met lentegroenten, feta en ras el hanout kruiden en sushi azijn
aardappelsalade met selder, zure room, pickels en bieslook.

 

Dressings:

Caesar dressing met parmezaan,
licht zoetzure dressing met chili en sesamzaadjes,
een Chinese dressing met olijfpitolie en hoisin.

 

Sauzen:

aïoli met geconfijte look, koriander en munt
tomatensalsa met olijven en basilicum
een Oosterse curry saus met citroengras, kokos en gember.

 

Extra's:
zuurdesembrood van Het Vlaamsch Broodhuys met gekonfijte ui, spekjes en tijm op steenvloer gebakken dat je enkel moet afbakken in de oven
Toscaanse specerijenzout met oa basilicum, zongedroogde tomaat en zout uit Guérande
Olijfolie geparfumeerd met Vietnamese citroenpeper
Bretoense ambachtelijke gzouten boter.

 

Nagerecht:
taartje van bladerdeeg met gecarameliseerde appeltjes en perzik, vanillesaus en amandelcrème. De q-bag met vruchten moest enkel 5 minuten op de bbq. Amandelroom onder het bladerdeegje, de vruchten erop en afwerken met de vanillesaus.


* Baktijd werd telkens iets meer, maar dat zal afhangen van bbq tot bbq.

 

Het wijnadvies klonk:
'Wit: indien U gerechten heeft met met één of andere vinaigrette of dressing, kies dan voor een voor een wijn met aangename aciditeit. Een klassieke frisse sauvignon of een chardonnay dat geen hout heeft gezien. Indien u liever in Frankrijk blijft waarom dan geen witte St. Joseph uit de Rhône regio. Rood: ga voor typiciteit, altijd leuk. Ik bedoel hiermee van eens iets anders te proeven dan wat we anders niet zouden doen. Een smaakvolle Rueda of Rioja, een Zinfandel.... Voor de Franse wijn adepten onder ons stel ik een ietsjes gekoelde Loire wijn bijvoorbeeld een Saumur Champigny. '
Wij kozen voor een witte sauvignon Las Puertas 2009 uit Chili, een jonge frisse delicate wijn; en voor een rode Rioja Campo Viejo Crianza 2006 uit tempranillo, garnacha en mazuelo.

 

Sterke punten:
Een exclusieve box in een mooie verpakking waarin je de signature van elke chef duidelijk kan terugvinden
Buiten afbakken van brood en Man aan de bbq geen werk aan de gerechten
Een absolute smaaksensatie op topniveau
Méér dan correcte porties
Ideaal om te genieten met z'n 4tjes
In totaal een kwartier kwijt in de keuken

 

Aan te werken:
Nog steeds veel verpakkingsafval

Commentaren

OMG, ik krijg op slag honger !!!
Maar 't zal straks toch minder zijn dan wat ik hier lees.
Maar ook niet slecht: pureeaardappeltjes met echte en verse zurkel, en een simpele worst. Wedden dat mij dat zal smaken ?! Met een slaatje vooraf. Ook vers natuurlijk !

Gepost door: Geert | 19-08-10

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.