22-08-10

Gazpacho

Gazpacho is een Spaanse koude soep van groenten en kruiden, mét tomaten en in de originele versie zonder vlees of bouillon. En zo maken we ze natuurlijk. Een favoriet van Drama Queen ('roze soep, waauw'). Heerlijk met die warme weer.

Nodig:
1 kg rijpe tomaten uit de serre
1/4 ui of 1 kleine rode
1 kleine komkommer
1 kleine groene paprika
200gr broodkruim
1 3/4 dl olijfolie extra vergine
2 EL witte wijnazijn of sherryazijn
voor de afwerking: blokjes komkommer/paprika, olijven, bolletjes geitenkaas, basilicum...

Zo gemaakt:
Mix de tomaten en haal ze door een zeef, zo zijn ze snel ontpit en ontveld.
Voeg ze de paprika (ontveld en ontpit), ui, brood, komkommer, olijfolie en azijn bij en mix tot een gladde puree.
Indien ze iets te dik is kan je gerust wat water bijvoegen maar met sappige tomaten blijkt dat niet nodig.
Zet ze zeker 2 uur in de koelkast.
Garneer, serveer ijskoud en doe er desnoods wat ijsblokjes bij.

IMG_1288_resize.JPG

De commentaren zijn gesloten.