08-10-10

Compote van tomaat met geitenkaas

Met een mooi weekend in zicht en nu er nog wat tomaten zijn uit de serre, snel nog even deze zomerse dip uit dit boek proberen. Een voltreffer: fris, vol smaak en de ideale amuse.

Nodig:
200 gr zachte geitenkaas (type petit rondin chevre d'ardennes bij Delhaize)
8 tomaten
4 sjalotten
2 teentjes look
olijfolie
beetje suiker
kruidentuiltje (laurier, peterselie en tijm)
paar druppels tabasco en worcestersaus
piment of mini chili peper fijngesneden en zonder pitjes
handvol verse basilicum
1/2 citroen

Zo gemaakt:
Pel de tomaten en verwijder de zaadjes, snij in grote stukken.
Stoof de gepelde en gesneden sjalot samen met de fijngesneden look in olijfolie.
Voeg de tomaten, suiker, kruidentuiltje, piment, worcester en tabasco toe.
Laat een uur zacht sudderen zonder deksel tot al het vocht uit de tomaten verdwenen is. Haal de kruiden eruit en zet van het vuur.
Doe er het sap van 1/2 citroen bij en de geitenkaas. Laat afkoelen.
Voeg er eens afgekoeld de gesneden basilicum bij. Serveer met bruin brood of dipkoekjes.

IMG_3513_resize.JPG

Commentaren

Goh, 't ziet er mooi uit en omdat geitenkaas hier een superfavoriet is zal ik dit weekend jouw recept als aperitiefhapje op tafel zetten! (met een glaasje bubbels erbij...of course!!!):-)

Gepost door: Nathalie | 07-10-10

Reageren op dit commentaar

Ja 't is echt superlekker! Laat me weten wat je ervan vond. Man dacht dat er mascarpone inzat. Hij is geen liefhebber van geitenkaas maar pot was toch sneller leeg dan ik dacht.

Gepost door: onelife | 08-10-10

Reageren op dit commentaar

bestelling voor maandag : 1 portie met bruin brood

Gepost door: Nancy | 14-10-10

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.