07-10-10

Zeeduivel met sinaasappel en gember

Dit boek is echt mijn ding dus weer een gerecht gebaseerd op één van Claudia's recepten.

Nodig voor 4 personen:
4 stukken zeeduivel
wokgroenten (zeker mét soja, courgette, wortelen...)
1/2 teentje look
1 limoen
geroosterde sesamzaadjes
arachideolie
1/2 EL koriander
pepier en zout van de molen
Voor de saus:
4dl vers sinaasappelsap (+- 5 sinaasappels)
2 EL verse gehakte gember (20gr)
1/2 EL acaciahoning
koude boter in blokjes
1 KL bonenkruid

Zo gemaakt:
Spel de vis onder koud water en dep droog. Snij eventueel in stukken en los 15gr zout op in 500ml water. Laat hem een uur in de pekel, spoel af en dep droog.
Voor de saus laat je het sinaasappelsap inkoken tot de helft, voeg de gember en honing toe en monteer met koude boter. Hou warm. Voeg voor serveren het bonenkruid toe.
Bak de vis in wat arachideolie in hete pan. Kruid met peper en zout. Hou warm.
Wok de groenten samen met de look en koriander.
Dresseer het bord en werk af met limoenzeste en sesamzaad.

IMG_3505_resize.JPG

De commentaren zijn gesloten.