06-11-10

Pure C: een absolute topper

Ik boekte 'met voorbedachte rade' een gezinsvakantie in het Strandhotel in Cadzand als cadeau voor Man zijn 40ste verjaardag. Om te bekomen van ons weekend Hof Van Cleve en natuurlijk om te lunchen en dineren in Pure C. Net in die week dat we in Cadzand waren, werd Oud Sluis met Beste Chef 2011 Sergio Herman opnieuw bekroond met zijn 20 punten én was Pure C in de Gault Millau 2011 de hoogst genoteerde nieuwe binnenkomer met 16 punten.

IMG_4029_resize.JPG

Meestal gaat het omgekeerd: je bezoekt Pure C, maakt kennis met de handtekening van Sergio en gaat dan naar Oud Sluis. Maar waarom ook niet omgekeerd?

 IMG_3667_resize.JPG

IMG_3750_resize.JPG

IMG_3784_resize.JPG

IMG_3785_resize.JPG

IMG_3760_resize.JPG

We zijn gestart met een glas 'Bubbles by the glas': een zeer lekkere cava Albet i Noya (€8).

IMG_3753_resize.jpg

En voor de kindjes Pure C Sparkling water.

IMG_3755_resize.JPG

Uit de 11 mogelijke tapas - Little Bites - ging onze keuze naar:

Dikke fritten, luchtige aioli, pikante tomatencompote (€5,50)

IMG_3764_resize.JPG

Gemarineerde zalm tribute to my father (€8,50)

IMG_3765_resize.JPG

Ceviche van makreel, pequillo coulis en avocadocrème (€8,50)

IMG_3763_resize.JPG

en Iberico, bio-tomatenmarinade, olijvencrème en campery toast (€8)

IMG_3767_resize.JPG

Verder kon je nog kiezen tussen tzatzki met olijvenbroodtoast; Thai salad; anjovisjes, ingelegde groentjes en crème van zoete ui; oesters natuur; kokkeltjes, mosseltjes en scheermessen in escabeche; bloedworst met appel, witlof salade en mosterdcrème; en Peking eend met salade van glasnoodles en sambal 'maison'. Gaande van €4,5 tot €9,50 per schotel. Naast de bubbles is er een mooie keuze aan wijnen per glas. (€4 tot €9)

 

Lunch in Pure C

We zijn gestart met een fantastische gin tonic met Hendrick's gin. (€9,75). Een gin met een infusie van komkommer en rozenblaadjes. Komkommer en citrus in het glas.

IMG_3883_resize.JPG

Al snel kwamen een aantal hapjes:


Handgerolde couscous met waterkers en champignoncrème
Krokantjes van champignons en champignoncrème

IMG_3875_resize.JPG


Chips met Iberico en olijvencrème

IMG_3876_resize.JPG

Allen een aanzet van wat nog kwam: uiterst puur.

IMG_3879_resize.JPG

De kindjes kozen de Mac Sergio met dikke frieten uit de uitgebreide kinderkaart. Alle gerechtjes aan €14,50 met surprise dessert. Een meer dan correcte prijs. Verder was er nog een crispy kalfsschnitzel met tagliatelle en tomaat, MRY steak met dikke fritten en mayonaise, en spaghetti met balletjes is tomatensaus.

IMG_3885_resize.JPG

Wij namen het menu Pure C... beleven, delen en proeven (€55) en kozen uit de toch wel uitgebreide gevarieerd geprijsde wijnkaart een Zuid-Afrikaanse Raats Stellenbosch Chenin Blanc 2009 (€25)

IMG_3886_resize.JPG

Het menu bestond uit 3 frisse starters, daarna vis, vlees met de mooiste groenten van het moment en kaas of dessert. Dit menu is uiteraard enkel per tafel verkrijgbaar en wijzigt elke maand.

Terwijl de kindjes genoten van hun Mac Sergio en vertrokken lege bordjes achterlatend naar de speelruimte

IMG_3891_resize.JPG

IMG_3894_resize.JPG

IMG_3895_resize.JPG

volgde ons eerste voorgerecht: mosseltjes, pompoen, salade van linzen en pompoen, crème bleekselder en mosterd, gomasio van pompoenpitten en citrusgranité.

IMG_3889_resize.JPG

Het tweede voorgerecht: sambal toatjo met tartaar van gamba, zure zoom en verloren groentjes.

IMG_3899_resize.JPG

Het derde en laatste voorgerecht: canneloni met spinazie, gekarameliseerd witlof, parmezaanmelk en appel. Een absolute vegetarische topper.

IMG_3911_resize.JPG

Vis: Massala met schol, jonge worteltjes, aardappel, gel van hibiscus.

IMG_3912_resize.JPG

IMG_3913_resize.JPG

De 'mooie' presentatie is jammer genoeg de mijne. Het mooie bord was sneller leeg dan mijn fototoestel was...

IMG_3915_resize.JPG

Vlees: Bosduif met vergeten groente, geplette aardappel, eigen jus en koffie-olie. Echte geschoten bosduif met als bewijs het loodje dat er nog inzat.

IMG_3927_resize.JPG

IMG_3928_resize.JPG

IMG_3929_resize.JPG

Nadien hadden we de keuze uit een 'Lady Charly' (die we nadien mochten proeven) of bio-kazen uit de regio en enkele internationale toppers en kozen voor de kaas. Keiems bloempje, bio bleu uit Gent,brokkelkaas, ...Een gelei van bruin bier, fijngemalen noten en brood met krenten en noten en heerlijke boter maakten dit plankje compleet.

IMG_3936_resize.JPG

IMG_3938_resize.JPG

De kindjes kregen een dame blanche: twee mooie quenellen vanilleijs, krokantjes met apart chocoladesaus en slagroom.

IMG_3939_resize.JPG

IMG_3941_resize.JPG

IMG_3942_resize.JPG

Bij de koffie kwamen nog zoetigheden en chocolade. De macarons waren subliem.

IMG_3944_resize.JPG


Diner in Pure C

IMG_4016_resize.JPG

IMG_4127_resize.JPG

IMG_4125_resize.JPG

IMG_4133_resize.JPG

We konden er voor het diner - gezien we met de kindjes waren - al om 18u30 terecht, dat vond de keuken blijkbaar erg fijn. We starten met de zo goed bevallen cava Albet i Noya (€8) en kregen opnieuw eerst wat hapjes (zie lunch).

De kindjes namen het visje van de dag, garnaaltjes en super aardappelpuree.

IMG_4138_resize.JPG

IMG_4155_resize.JPG


Na het mooie menu hadden we onze zinnen gezet op 't Zwin en platte Zeeuwse oesters en nadien le platteau Sergio (€24) maar dat allen samen werd ons - terecht - afgeraden. We kozen dus wijselijk de platteau. De caleidoscoop van Sergio’s signatuurgerecht.

IMG_4140_resize.JPG

We kozen voor een Zuid-Afrikaanse De Grendel 2009 Cape of Good Hope Semillon Viognier Chardonnay (€41).

IMG_4135_resize.JPG

Als dessert kozen we een 'Lady Charly' een White Lady met groene appel en viooltjes en een Citrus/koffie dessert. En de kindjes de dame blanche.

IMG_4178_resize.JPG

IMG_4175_resize.JPG

Ik kan het niet beter zeggen dan zoals ze het zelf omschrijven: mooie wereldse smaken, zoveel mogelijk organic en uit onze zee. De gerechten van Pure C vinden hun oorsprong natuurlijk in Hermans culinaire heiligdom Oud Sluis. Ze hebben onmiskenbaar dezelfde hoge kwaliteit en orginaliteit. Het is een en al verfijning en gedrevenheid dat hier op het bord komt: van zilte oesters met frisse komkommerstructuren tot heerlijke duif, en alles wat tussendoor op tafel verschijnt. In de keuken gaat onder leiding van Syrco Bakker duidelijk heel veel aandacht naar de gerechten en naar de presentatie.
Er hangt, ook al is het november, een echt vakantiegevoel. Een modern, clean maar toch zeer gezellig interieur. De bediening is los en informeel, allen fris gekleed en onder leiding van gastheer Jacco Lagasse en sommelier Maurice De Jaegher, die we eerder al in Oud Sluis zagen. De signature van Sergio is er maar ook die van hen. Een zaak die enkel nog méér kan groeien. Een kweekvijver van en voor talent.
Net als voor het interieur van Oud Sluis, werkte Sergio Herman ook voor Pure C met de Belgische ontwerper Lieven Musschoot, een rijzende ster aan het designerfirmament. Het hele interieur van de brasserie annex bar annex lounge is afgestemd op het weidse uitzicht op indrukwekkende natuur rondom: de Noordzee met aanpalende imposante duinen.

Pure C, dat ondergebracht is in het wat verouderde Strandhotel (dat in volle vernieuwing is) biedt nu plaats aan tachtig personen. In de bar-lounge bevinden zich nog eens veertig zitplaatsen. Bij mooi weer kunnen de gasten ook buiten zitten. Het terras met robuuste houten meubels van Piet Boon en zitput met haard is een prachtige plek om in de zon te vertoeven.

IMG_3779_resize.JPG

Binnen in het restaurant staat centraal een grote houten verweerde tafel waar 's morgens het ontbijt wordt gepresenteerd. Tijdens de service met leren stoelen van Arper.

IMG_4019_resize.JPG

IMG_3776_resize.JPG

Daarnaast vind je in de eetruimte ook nog ‘zitschelpen’ van gelakt mdf, een soort halfronde tafels. Die zijn goed voor 20 couverts: 5 mensen per tafel.

IMG_3775_resize.JPG

Aan het revolutionaire akoestische spanplafond van Monavisa hangt een imponerende luchter met bladgoud van Cattelani & Smith.

IMG_3905_resize.JPG

IMG_3902_resize.JPG


Over alles is nagedacht. Ook de kinderhoek, waar mooie speeltoestellen en speelgoed staan.

Een hippe, gastronomische kloon van moeder Oud Sluis. Ik vraag me af wat de inspecteurs van Michelin hiervan denken: meteen twee sterren geven? Of is de mooie menu- en wijnkaart hiervoor té eenvoudig in hun ogen? Is Pure C straks de grootste 'concurent' van Oud Sluis? Waarschijnlijk niet. Het sprankelende Pure C en het wat sjiekere Oud Sluis vullen elkaar goed aan, niet alleen in stijl ook in portemonnee. Beiden méér dan ooit sexy, tijdloos en chic aan de top. 'Mama wanneer gaan we hier eens eten?'... gezien er geen speelkamer is, nog net even niet samen.

IMG_3654_resize.JPG

In Oud Sluis hebben we voor 2011 al een tafeltje te pakken maar hier komen we zeker nog eens terug om de zeebaars in zoutkorst, geconfijte aardappeltjes, aubergine, gepofte paprika, citrusolie, kappertjes en olijven; of de rib-eye Black Angus BBQ met fritten en thai bearnaise; of de mooie 't Zwin smaken uit het zwin met bio groenten; of... te proeven.
Fantastisch tafelen aan een meer dan correcte prijs (€19,50 tot €34) en nadien heerlijk uitwaaien in het Zwin of op het strand van het rustige Cadzand, het mooie Damme... meer heeft een mens niet nodig om er weer met opgeladen batterijen tegenaan te gaan.

Pure C resto-bar
Blvd de Wielingen 49
4506 JK Cadzand-Bad
+31 117 39 60 36
mail: contact@pure-c.nl
 

IMG_4122_resize.JPG

IMG_4031_resize.JPG

IMG_4118_resize.JPG

IMG_4036_resize.JPG

IMG_4042_resize.JPG

IMG_4046_resize.JPG

IMG_4067_resize.JPG

IMG_3822_resize.JPG

IMG_3793_resize.JPG

IMG_3807_resize.JPG

IMG_3846_resize.JPG

IMG_3858_resize.JPG

IMG_3859_resize.JPG

IMG_4187_resize.JPG

IMG_4183_resize.JPG

IMG_4181_resize.JPG

IMG_3966_resize.JPGIMG_3696_resize.JPG

IMG_3978_resize.JPG

IMG_4206_resize.JPG

IMG_4222_resize.JPG

IMG_3705_resize.JPG

IMG_3715_resize.JPG

IMG_3678_resize.JPG

IMG_3691_resize.JPG

IMG_4229_resize.JPG

IMG_4197_resize.JPG

IMG_4212_resize.JPG

IMG_4221_resize.JPG

IMG_4230_resize.JPG

IMG_3994_resize.JPG

IMG_3991_resize.JPG

IMG_4014_resize.JPG

 

 

Commentaren

mooie blog... hebben ook genoten van pure c en cadzand...

Gepost door: stijn Lycke | 08-11-10

Reageren op dit commentaar

Prachtige foto's, magnifique kader !

Gepost door: Sira | 12-11-10

Reageren op dit commentaar

Jullie hebben daar ongetwijfeld een fantastische tijd gehad. Voor mij is dat puren nostalgie. Van mijn drie tot mijn 16-de zaten we elk jaar gans de maand augustus in Groede, tussen Cadzand en Bresekens, ik kende de streek daar dan ook van binnen en van buiten. 't Is daar wel veel veranderd, zeker eens een door Nieuwvliet bent, vanaf Groede dus. Na de uitbreiding van de haven van Zeebrugge kwam er een andere stroming op gang, en daar was voornamelijk Groede het slachtoffer van: zonder volledige relay-out van de stranden en duinen, werd alles daar ontzand. Nu hebben ze dat blijkbaar kunnen stoppen.

Gepost door: Geert | 14-11-10

Reageren op dit commentaar

Dit is evenzeer een schitterend adres, helemaal anders dan Hof van Cleve, maar ook zeer aangenaam! Vooral met zulke kindjes moet dat zalig zijn. Hopelijk kunnen wij er over enkele jaren van genieten met onze kleinkinderen. Maar zolang gaan we niet wachten om nog terug te gaan! Gelukkig wonen wij niet al te veraf.
Hoewel, we zijn nu even met heel andere dingen bezig (geweest), maar later meer daarover.
Veel culinair genieten ondertussen!

Gepost door: CenC | 15-11-10

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.