11-11-10

Zeekraalrisotto met kappertjes en koffie

Zeekraal is zo geweldig lekker zilt dat ik na de combinatie met tonijn op zoek ging naar een ander recept om het in te verwerken. En viel ik op dit speciaal, fris en toch snel-klaar recept uit Puur Zeeland van Sergio Herman.  Of hoe risotto niét zwaar kan zijn.

Nodig voor 4 personen:
200gr zeekraal, hou een paar topjes apart voor het dresseren.
olijfolie
2 EL gesnipperde sjalot
1 teentje knoflook fijn gesneden
150gr risottorijst
15 ml witte wijn
500ml kippenbouillon
30 gr vers geraspte parmezaan
1 EL boter
50 ml room
50 gr kappertjes (uitgelekt op keukenpapier)
1 limoen
20 gr koffiegruis (gemalen koffie)

Zo gemaakt;
Fruit de sjalot en de look in olie. Bak de rijst even glazig. Blus met de wijn, laat even inkoken.
Voeg de bouillon toe en zet 10 minuten onder deksel op een middelmatig vuur.
Voeg de parmezaan, boter, room, kappertjes, wat olijfolie en zeekraal toe. Fris op met wat limoensap.
Besprenkel de top met wat olijfolie en steek ze in de risotto. Besprenkel met wat koffiegruis.

IMG_4243_resize.JPG

Commentaren

Hoi,

Ik heb dit recept gemaakt als tussengerecht met kerst en ik kan zeggen dat dit geweldig lekker is. De koffie erover is erg subtiel en maakt het helemaal af.

Groeten uit Best (bij Eindhoven).

Steven

Gepost door: Steven | 27-12-11

Reageren op dit commentaar

Bedankt Steven. Idd heel speciale combinatie maar erg geslaagd. Prettige feesten !

Gepost door: one life | 27-12-11

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.