21-11-10

Gember/limoen cake

De bedoeling was een sinaasappel/gember/kaneel cake te maken maar zonder sinaasappel is dat een beetje belachelijk. Ik deed het dus zo.

Nodig:
5 eieren
225 gr fijne suiker
175 gr boter
37 ml lauwe melk
250 gr gezeefde zelfrijzende bloem
5gr bakpoeder
een snuifje bicarbonaat (facultatief)
zeste van een (bio!) limoen + het sap
1 cm gember geraspt

Zo gemaakt:
Verwarm de oven voor op 175gr
Klop de hele eieren met de suiker wit, doe er alle andere ingrediënten in en eindig met de bloem.
Giet in een ingevette vorm en bak 40 minuten op 175gr. De mijne zat er zeker 15 minuten extra in op 150gr.

De foto ontbreekt... ze zag eruit als een 'ordinaire' cake met een aparte smaak. Volgende keer dus met sinaasappel of mandarijn?

gember_resize.jpg

Limoen_resize.jpg

 

13:16 Gepost in Keuken | Commentaren (0) | Tags: cake, limoen, limoensap, gember |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.