25-11-10

Koffietaart met karamelnoten

Een heerlijk huiselijk recept uit Nest 10/2010 boordevol smaak. Mierzoet, zalig met een 'jat' hete koffie en een goed gesprek.

Nodig:
Voor de taart:
150 gr boter op kamertemperatuur
150 gr bruine suiker (kinnekessuiker dus)
150 gr gezeefde zelfrijzende bloem
1 ei + 1 eierdooier
1 KL bakpoeder
1 EL oploskoffie
1 KL heet water
4 EL melk
Voor de karamelnoten:
200 gr suiker
25 gr boter
1,25 dl dunne room (type balade culinair)
100 gr noten (amandelen, walnoten, peccannoten)

Zo gemaakt:
Verwarm de oven voor op 160gr.
Roer de boter en de suiker een tiental minuten tot een romige massa (leve de KitchenAid!).
Voeg het ei en de dooier toe, nadien de bloem en de bakpoeder.
Los de koffie op in het heet water en voeg samen met de melk toe aan het beslag.
Schep in een beboterde en bebloemde vorm en bak 1 uur op 160gr.
Maak een kwartier voor de taart klaar is de karamel door de suiker en een scheut water te karameliseren (blijf een 10tal minuten roeren). Haal van het vuur en voeg (VOORZICHTIG!) de boter en de room toe. Meng.
Haal de taart uit de oven. Leg er de noten over en giet (VOORZICHTIG!) de karamel over de taart.

IMG_4259_resize.JPG

18:02 Gepost in Keuken | Commentaren (6) | Tags: karamel, noten, taart, koffie, kitchenaid |  Facebook |

Commentaren

Dat ziet er echt overhéééééééééééérlijk uit!

Gepost door: soraya | 25-11-10

Reageren op dit commentaar

Awel ik bestoef mijn eigen niet graag maar ze is ook heerlijk !!! ;-)

Gepost door: onelife | 26-11-10

Reageren op dit commentaar

Ziet er echt superlekker uit,ga ik eens proberen !! Steeds leuk lezen bij jou :-)

Gepost door: Cathy | 27-11-10

Reageren op dit commentaar

tx Cathy, tot gauw ;-)

Gepost door: onelife | 29-11-10

Reageren op dit commentaar

Help !
Ben aan de taart bezig - ze is bijna klaar... maar karamel lukt niet. Suiker met scheut water op vuur gezet, blijft een witte borrelende massa, en begint ineens aan te koeken, zonder bruin te worden.
Wat doe ik fout?

Gepost door: Nadine | 15-12-10

Reageren op dit commentaar

Te snel en hevig vuur? En blijven roeren.

Gepost door: onelife | 15-12-10

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.