09-12-10

Kokossoepje met rauwe sint-jacobsvruchten

Verrassend soepje uit dit boek. Snel klaar en toch feestelijk. Ideaal als je nog iets speciaal zoekt voor eindejaar.

Nodig (4 personen)
1 liter kokosmelk
1/2 liter kippenbouillon
1 ui
1 teentje look
1 appel
olijfolie
wat gember en eventueel wat galanga
4 sint-jacobsvruchten, meer mag ook
wat fijngesneden bieslook of peterselie
peper en zout van de molen

Zo gemaakt:
snij de ajuin, look en appel in blokjes.
Stoof aan in wat olijfolie.
Voeg de kokosmelk en gesneden gember (en galanga) toe. Voeg ook de bouillon toe.
Laat alles 20 minuten koken*, mix en zeef.
Snij de rauwe sint-jacobsvruchten in kleine blokjes, kruid ze met peper en zout en schik ze in midden van het bord. Giet de hete soep errond en werk af met wat groen.

IMG_4326_resize.JPG

* noot aan mezelf: bijblijven... en jawel voor eerste keer in mijn leven melk laten overkoken.  Resultaat: nadien weer een brandschoon fornuis en een naar tropisch eiland geurend huis

kokos_resize.jpg

16:39 Gepost in Keuken | Commentaren (2) | Tags: kokos, kokosmelk, gember, soep |  Facebook |

Commentaren

Is kokosmelk eigenlijk iets anders als kokosroom? Want ik heb ergens gelezen dat kokosroom even vet is als gewone volle room, want van dit soepje wel een echte caloriebom zou maken... Maar ik neem aan dat de kokosmelk minder vet bevat?

Gepost door: SasKookt | 10-12-10

Reageren op dit commentaar

Neen da's verschillend ;-)
Alle info hier http://www.mijnreceptenboek.nl/ingredienten/steenvruchten/kokosnoten.html

Gepost door: onelifeliveit | 10-12-10

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.