16-12-10

Crumble van kabeljauwhaasje met chorizo

Nog op zoek naar een recept voor 'dé' feesten ?
Makkelijk, weinig afwas, met tientallen dagdagelijkse of feestelijke variates én heel lekker. Wat wil je nog meer ?

Nodig voor 4 personen:
1 kg kabeljauwhaasje
4 courgettes (+-1,2kg)
3 EL olijfolie
120 gr bloem
80 gr geraspte parmezaanse kaas
4 EL paneermeel
100 gr boter
60 gr pikante chorizo
kruiden (rozemarijn...)
peper en zout van de molen

Zo gemaakt:
Verwarm de oven voor op 180°
Snij de courgettes in blokjes en fruit ze in een ('niet teveel afwas-gewijs' ovenvaste) pan in de olie op een matig vuur gedurende 10tal minuten.
Meng de bloem, paneermeel, kruiden, peper en zout en doe de in blokjes gesneden boter erbij. Meng met de vingers tot je fijne kruimels krijgt. Snij de ontvelde chorizo in blokjes en meng erbij. Dit kan je makkelijk op voorhand doen voor je gasten komen.
Leg de vis op de courgettes en bedek alles met de crumble.
Zet 15 à 20 minuten in de oven op 180° afhankelijk van de dikte van de vis en de laatste minuten onder de grill als het even kan.
Ik heb er niets bij geserveerd. De pan op tafel en genieten.

IMG_4340_resize.JPG

 

De commentaren zijn gesloten.