18-12-10

Varkenswangen met trappist en speculaas

IMG_4345_resize.JPG

Nodig:
1,250 kg varkenswangen
3 uien
2 flesjes Rochefort 10°
2,5 dl kalfsfond
5 speculaasjes
beetje speculaaskruiden (wie zoekt vindt ze bij Delhaize)
tijm
laurier
1 snee brood (voor de binding)
mosterd
peper en zout van de molen
boter en olijfolie

Zo gemaakt:
Schroei de wangen dicht in wat boter/olie.
Bevochtig met de fond  en het bier tot ze onder staan.
Voeg de versnipperde ui, kruidentuil, speculaas, boterham met mosterd besmeerd (omgekeerd), en kruiden toe.

IMG_4347_resize.JPG

Laat een tweetal uur sudderen tot de wangen net niet uiteen vallen. Het ziet er niét uit...

IMG_4349_resize.JPG*


maar zo lekker met puree, stoemp,... en een goeie schep saus.

IMG_4350_resize.JPG

* wat is dat koordje vraag je je misschien af? Het kruidentuiltje om vissen achteraf te vermijden. Luidheid is toch iets geweldig.

 

Commentaren

Heb dit gemaakt met peperkoek ingesmeerd met graanmosterd, geen boterham, wel 1 aardappel voor de binding. Dit alles op lage temperatuur in de slowcooker gedurende 4 uur, heerlijk.

Gepost door: Gie | 03-03-12

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.