21-12-10

Semifreddo al amaretti

Semifreddo kan je hier al terugvinden.  

amaretti_resize.jpg

Oh ja, amaretti heeft niets te maken met amaretto. Het is de Italiaanse naam voor macarons. Deze kleine koekjes worden gemaakt van of amandelen of amandeldeeg, samen met suiker en eiwit. Traditioneel werden deze koekjes gediend met een zoete dessertwijn of een likeur, maar ze zijn ook prachtig begeleiders bij roomijs, sorbets, of mousses. Een andere favoriete manier om deze koekjes te gebruiken is hen fijn te malen en dan hen toe te voegen aan desserts. En dàt is wat we met dit dessert doen.

Nodig:
200gr fijngeprakte amaretti koekjes
3 eierdooiers
3 opgeklopte eiwitten
250gr bloemsuiker
1 liter slagroom lobbig geklopt ( maw half stijf)
naar smaak: 2 EL oploskoffie opgelost in 1 EL heet water

Zo gemaakt:
klop de eierdooiers met de suiker schuimig wit. Voeg de afgekoelde koffie toe.
Schep dit mengsel door de half opgeklopte room, schep de koekjes erdoor en dan de opgeklopte eiwitten.
Giet in een (siliconen)cakevorm, muffinvorm,... Indien een grote vorm, eerst huishoudfolie inleggen: werkt makkelijker bij uithalen.
Dek af en laat minstens 5 uur opstijven in de diepvries.

18:23 Gepost in Keuken | Commentaren (0) | Tags: semifreddo, amaretti, ijs |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.