01-01-11

Mnu:box oudejaar 2010: 7 sterren op onze tafel

Net het ontbijt beeïndigd om half negen en daar ging de bel al. Paul De Greef himself kwam de Mnu:box leveren. Een vriendelijke babbel over de tevredenheid van de twee vorige boxen (oudejaar en bbq box) en de 2 boxen werden overhandigd.

Alle gerechten in de nieuwe Mnu:box mits enkele aanpassingen geïnspireerd op creaties uit het kookboek.IMG_4503_resize.JPG

IMG_4496_resize.JPG

IMG_4497_resize.JPG

IMG_4498_resize.JPG

Hapjes van de hand van Sergio Herman in mooie porseleinen kommetjes gingen perfect samen met de primeur van onze cuvée Maison 2010

IMG_4513_resize.JPG

Misoflan, kokkels, shisho en lime gel (links)
Hamashi, wakamé, aubergine en dashisoepje (rechts)
Geen werk aan, enkel soepje opwarmen en genieten

Brood Campremy Parisien van het Vlaams Broodhuys voor bij het voor- en hoofdgerecht snel even afbakken afbakken samen met krenten roggebrood voor kaasselectie

Het voorgerecht van de hand van Sergio Herman

IMG_4514_resize.JPG

Handgepelde Noordzeegarnalen, krab, rucolacrème en bisque
Een mooi samenspel tussen de garnaal, krab, quinoasalade, butternut, radijs, bloempjes, lime cress, dressing, rucolasalade, mayonaise van piment d'Espilette, garnaalgeleiblokjes, crostini samen met de hete bisque over een frisse paprikacoulis.Echt de keuken van Sergio Herman zoals we ze al konden proeven in Oud Sluis en PureC. Fris, alles perfect in balans.
Hierbij dronken we een  een Pouilly-vinzelles Longeays Domaine Thibert Père et Fils 2007. Een Albarinho uit Galicië was ook een mogelijkheid.

Hoofdgerecht van de hand van Peter Goossens

IMG_4520_resize.JPG

Melkkalf uit de Corrèze met een puree van aardpeer, maïskroketjes, aardappeltjes, spitskool en pijpui, maïscrumble, escabèche van wilde paddestoelen.
Een bijzondere bereiding van het kalfsvlees: water opkoken, 8 minuten van het voor halen en dan het vacuum verpakte vlees erin gedurende 25 minuten. Gezien het aantal garnituren eigenlijk niet écht iets voor iemand die niet gewoon is snel borden te dresseren. Vlees, aardappelen in de oven, kroketjes in friteuse, groenten in kippenbouillon verwarmen, de puree, de saus... Ik had er geen moeite mee, 't was wel een hete coup de feu. Zeker na een paar glaasjes cuvée maison en wijn...
Hierbij dronken we een Nabygelegen 2005, een Zuid-Afrikaanse elegante merlot met mooie rijpe tannines. Een klassieke Bordeaux, niet te jong, had het ook goed gedaan.

IMG_4516_resize.JPG

Kaas van kaasmeester Van Tricht

Saint Margaux een Belgisch geitenkaasje uit rauwe melk met een natuurlijke schimmelkorst
Saint Marcellin zacht smeuïg koekaasje uit rauwe melk afkomstig uit de Rhône
kwamen samen met heerlijk rogge krentenbrood van het Vlaams Broodhuys en boter

IMG_4554_resize.JPG

IMG_4565_resize.JPG

Het dessert van Roger Van Damme. Niet voor niets zijn eerste ster binnen in 2010.

IMG_4567_resize.JPG

Gecarameliseerde appeltjes, appelcremeux, vanilleroom en krokante millefeuille. Enkel 5 minuutjes in de oven

Koffie met de chocolade van schock-o-latier Dominique Persoone en een geweldige afsluiter van 2010.

IMG_4502_resize.JPG

IMG_4569_resize.JPG

Passie, vodka en limoen (groen)
Bittere ganache (donkere praline)
Ganache van frambozen (rood natuurlijk)
Praliné van sesamzaad, sancho-pepers en knetters (oranje)

Ik blijf trouw aan mijn sterkte en aan te werken punten van de vorige editie eindejaarsfeesten met Mnu box. Enkel deze was voor de niet-zo-felle hobbykok misschien minder eenvoudig qua bereiding.
Het voorgerecht en vooral het hoofgerecht vroegen iets meer dan enkel dresseren.
Ik blijf fan van het concept. Prijs/kwaliteit is het een topper. En wie wil niet eens zijn gasten verwennen met 7 Michelinsterren en dan nog gezellig bij je thuis ?

 

Commentaren

Ziet er heerlijk uit! Nog de beste wensen voor 2011.

Gepost door: Ellen | 02-01-11

Reageren op dit commentaar

Bedankt Ellen, was het ook. Voor jou ook het allerbeste voor 2011

Gepost door: Onelife | 03-01-11

Reageren op dit commentaar

Maar zoals he zelf al aangeeft, je mag niet volledig onbeslagen zijn in de keuken medunkt !!

Gepost door: Geert | 04-01-11

Reageren op dit commentaar

Het lijkt me heel lekker maar ongelooflijk duur allemaal!
Ik kook zelf ook heel graag maar hou het toch graag betaalbaar. Maar t zag er in elk geval allemaal schitterend uit!
groetjes
christa

Gepost door: christa | 17-01-11

Reageren op dit commentaar

Hey Christa, duur? Waar kan je tijdens de feestdagen een lekker menu eten voor minder dan €100pp. Op restaurant ben je dat heel snel kwijt en wat krijg je dan voor een vaak nog duurdere prijs ? Brol...en ja, wijnen incluis...
Prijs/kwaliteit is dit echt top. Echt het proberen waard.

Gepost door: onelife | 17-01-11

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.