Kaasfondue

Pin it!

Nog altijd één van onze favorieten in winterse dagen

IMG_4431_resize.JPG

Ongetwijfeld hét nationale gerecht van Zwitserland. Geen wonder: het brengt je in een vrolijke stemming en zorgt voor een samenhorigheidsgevoel. Het is een echte gezelligheidsmaaltijd, die ontstaan is tijdens de strenge winters in de Alpen en die wordt gedeeld met familie of vrienden. Het verrukkelijke recept is van een zeldzame eenvoudigheid: brood, wijn, kaas!
Al wat je nodig hebt is een fonduestelletje met regelbare vlam & een pannetje van aardewerk en….lange vorkjes.

Het geheim van goede kaasfondue?

De kaas : reken 200 gr per persoon
Gruyère natuurlijk. De Zwitsers combineren vaak ook verschillende kazen. Enkele voorbeelden: half om half Gruyère en Emmental in de streek van Neufchâtel, Gruyère met Appenzeller, Tilsit of Sbrinz in Duits-Zwitserland, maar wij gaan voor de lekkerste : half om half Vacherin Fribourgeois en Gruyère. Kies in elk geval rijpe kaas dan wordt de fondue romig en smakelijk.

Zo gemaakt: kook 2 dl wijn/400 gr kaas met wat maiszetmeel en teentje look. Haal teentje eruit en smelt er heel langzaam de kaas in. Voeg een scheut Kirsch toe naar smaak (doen!)

De wijn : Fendant du Valais uiteraard! Witte wijn, die een beetje zuur is, zo bindt hij goed met de kaas.

Garnituur: uitjes, augurken, grisonvlees, sla en veel peper van de molen. En lekker meergranenstokbrood.

 

Commentaren

  • Allereerst beste wensen en veel culinair bloggenot !!Je nieuwe lay out is mooi!!
    en die kaasfondue mmmmmmmm
    ps de kabeljauw was superlekker....
    Grtjs Cathy

  • Bedankt Cathy voor jou ook.
    Leuk hè, heb wat zitten prutsen maar heb goeie helper met betere ogen dan ik ;-)
    Met de Crumble? Ja heerlijk hè, had het succes?

  • Amaai !!! Maar je zit weer op je originele breedte ? Waardoor de banner wat te breed is ?

  • Ja... Hoe verhelpen? Middenkolom groter? Hoe o hoe?
    Getekend blog-nerd One Life
    Ps. Mooier dan de blauwe? Niet?

  • Ja, heel mooi !!!
    Hoe aanpassen ? Zie mail die ik stuurde. Als je niet echt zeker bent, laat iets weten, dan leg ik het stap voor stap uit, dat je niet opnieuw de hoogte van de banner kwijt bent.

  • Thanks again !

  • Nú is 't in orde !!!! En nu komt die banner ook zoveel te mooier uit !!!

  • Vind ik ook. Dat gaat hier ondertussen precies niet meer over die kaasfondue ;-)

De commentaren zijn gesloten.