05-01-11

Chili con carne met toast en platte kaas

Zo maakt hij dit gerecht in Thuis want 'elke' dag samen eten met de familie geeft broodnodige rust'

IMG_4585_resize.JPG

Nodig voor 4 personen:
2 verse tomaten
2 tenen knoflook fijngehakt
1 zoete ui gesnipperd
1 rood chilipepertje, ontpit en gesnipperd
olijfolie
zout
250gr half en half gehakt
1 blik chili con carne bonen met tomatensaus
1 bosje koriander
100 gr platte kaas
peper en zout van de molen
ciabatta
fleur de sel

Zo gemaakt:
Chili con carne: verwijder de schil van de tomaten en snij het vruchtvlees fijn. Bak de look, ui en het chilipepertje aan in wat olijfolie en kruid met wat zout.
Bak het gehakt rul en voeg toe bij de groenten. Voeg ook de bonen en de tomatenblokjes toe. Ik bluste de pan van het gehakt met een weinig kalfsfond en liet wat inkoken om de aanbaksels los te krijgen en voegde ook toe, lekker én minder afwas!
Breng op smaak en laat zachtjes verder stoven.
Platte kaas: breng hem op smaak met peper en zout van de molen.
Toast: snij de ciabatta in plakken en bak goudbruin in wat olijfolie. Werk af met wat fleur de sel.
Afwerking: schep de chili con carne in een warm bord, leg er een flinke eetlepel kwark bij, strooi en koriander over. Serveer met de toast.

Commentaar van mijn maître d'hotel en afwasser in één : '9/10 want die witte saus was wat koud'

De commentaren zijn gesloten.