Ribbetjes met coleslaw

Pin it!

Ribbekes zijn verrassend veelzijdig en bovendien helemaal niet duur. Voor wie graag peuzelt aan tafel, zijn ze ideaal. Hierbij past een typisch Amerikaanse coleslaw, een heerlijke manier om witte kool te verwerken. Een recept uit Dagelijkse Kost aangepast naar mijn eigen goesting.

IMG_4611_resize.JPG

Nodig voor 4 personen
600 g varkensribben
marinade:
2 eetlepels vloeibare honing
2 eetlepels mosterd
1 eetlepel ketchup
de coleslaw:
1⁄4 witte kool
3 wortels
1 appel
1⁄2 bussel peterselie
2 eetlepels mayonaise (grote)
1 limoen
peper en zout van de molen

Zo gemaakt:
Verwarm de oven voor op 150°C.
Maak eerst de marinade met de honing, de mosterd, de ketchup en kruiden naar believen.
Schik de ribbetjes in de ovenschaal. Bestrijk ze met de marinade. Bak ze 40 à 45 minuten in de voorverwarmde oven op 150 °C. Bestrijk het vlees tijdens het bakken af en toe met extra marinade.
Maak ondertussen de coleslaw. Schil de wortels, was de witte kool en rasp deze groenten fijn. Hak de blaadjes van de peterselie. Snij de appel. Schep de mayonaise in een potje en roer het sap van de limoen er doorheen. Neem een slakom en meng alle ingrediënten tot een smeuïge sla. Kruid naar smaak met peper en zout.
Versnijd de ribbetjes en serveer met een flinke schep coleslaw.

De commentaren zijn gesloten.