20-01-11

Cannelloni met ricotta/spinazievulling en olijven/tomatensaus

Vegetarisch koken, zelfs voor liefhebbers van een stukje vlees: uiteraard kan dat! In deze heerlijke pastaschotel zal geen enkele carnivoor z’n portie vlees missen, en voor wie vegetarisch kookt, is dit een stevige maaltijd die je kan voorzetten aan iedereen. Gebaseerd op een recept van Jeroen.

Nodig:
Voor de de tomatensaus:
1 bakje kerstomaten
1 liter tomatenpassata
100 g ontpitte zwarte olijven
2 uien
2 teentjes look
rood pepertje
een scheut rode wijn
olijfolie
Voor de de vulling:
250 g jonge spinazie of warmoes (nu nog in de moestuin!)
500 g ricotta
100 g Parmezaanse kaas (vers geraspt)
1 teentje look
nootmuskaat
peper en zout van de molen
Verder
12 cannelloni
150 g buffelmozarella

Zo gemaakt:
Voor de de tomatensaus:
Plet de look fijn en snij de uien grof. Snij de rode peper (verwijder de zaadjes). Verwarm een scheut olijfolie in een kookpot en stoof de uien samen met de look en pepertje goudbruin. Schenk een scheut rode wijn in de pot en laat de alcohol verdampen. Voeg de tomatenpulp toe. Hak de olijven fijn, halveer de kerstomaatjes en voeg ze toe. Laat het groentenmengsel een kwartiertje sudderen. Kruid de saus naar smaak met peper en zout.
Voor de vulling:
Was de spinazie/warmoes en snijd de blaadjes in zeer fijne reepjes. Neem een kom en meng de spinazie/warmoes met de ricotta. Plet de look. Voeg ze toe aan het ricottamengsel samen met de geraspte Parmezaanse kaas en kruid met voldoende peper van de molen en flink wat nootmuskaat. De vulling moet kruidig en krachtig smaken. Meng de vulling goed en voeg eventueel een snuifje zout toe. Neem een ovenschotel en schep een grote lepel tomatensaus over de bodem van de schaal.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Schep het ricottamengsel in de spuitzak. Vul er de cannellonibuisjes mee. Schik de cannelloni op de bodem van de ovenschotel en schep er de rest van de saus over.Snij de mozzarella in schijfjes en schik ze op de ovenschotel.
Zet de schotel +-35 minuten in de oven (180°C).

IMG_4615i_resize.jpg

IMG_4617_resize.JPG

Commentaren

Weeral nen aanrader zulle,weet je soms waar we die plastieken spuitzakken kunnen halen die oa Jeroen gebruikt ? Grtjs

Gepost door: cathy | 20-01-11

Hey Cathy, geen idee waar die van komen... ik zou direct investeren in een echte spuitzak (collishop ofzo) want eerdere pogingen met plastieken zakken, zelfs de dikkere soort diepvrieszakken zijn mislukt, lees scheuren door... en da's geen zicht ;-)

Gepost door: one life | 20-01-11

Okido,heb nu momenteel een echte maar dacht "die zien er makkelijk uit"ben natuurlijk maar half zo handig als den Jeroen dus ga ik mijn oude vertrouwde verder gebruiken!!:-)

Gepost door: cathy | 20-01-11

Blijven gebruiken zou ik zeggen ;-)

Gepost door: one life | 20-01-11

Ik heb deze ook al gemaakt. Heerlijk! En de groententaart was ik ook van plan eens uit te proberen, maar idd, op een zonniger moment. De receptjes van Jeroen zijn lekker en leuk. Eén keer was ik boos op hem: toen ik de hete bliksem gemaakt had. Dat trok echt op niks! Het zag er niet uit en het proefde zoals het er uit zag. "Kinderen zijn er dol op", zei hij. De mijn waren bijna aan het kokhalzen.

Gepost door: Julie | 26-01-11

Lol hete bliksem vind ik ook maar niks. De combinatie alleen al... Ooit eens gezien in kookboek van wijlen Felice.
Zijn baktijden kloppen ook niet altijd maar da s wat aanvoelen ook...

Gepost door: One life | 26-01-11

De commentaren zijn gesloten.