17-01-11

Feestelijke pasta

Deze simpele pasta komt hier vanavond op het menu. Met of zonder voorbedachte rade maar dit was de laatste keer pasta uit een pakje ten huize One Life. Het maken van lasagna, ravioli, tagliatelle, fettucine, tagliolini of andere pasta's wordt hier vanaf nu kinderspel. Ik kreeg immers deze pastaelementenset voor mijn keukenminnaar el KitchenAid cadeau voor mijn verjaardag.

IMG_4622_resize.JPG

Nodig voor 4 personen:
40gr boter
1 fijgehakte ui
50 gr pancetta of spek
2dl champagne
2 EL room
350gr festonati
40gr vers geraspte parmezaan
peper en zout

Zo gemaakt:
Smelt de boter en fruit er de ui en de pancetta in gedurende 5 minuten. Blus met de champagne en laat even inkoken tot de gewenste dikte. Roer er de room door en kruid.
Kook de pasta beetgaar in veel zout water. Giet af. Serveer in borden en giet er de saus over. Geef er parmezaan bij.

pasta champagne.jpg

Commentaren

Aaaah, die staat ook op mijn verlanglijstje....wat spijtig dat ik pas in oktober jarig ben :p

Gepost door: Lunatic | 17-01-11

Reageren op dit commentaar

Geduld dus... maar accessoires van KA zijn altijd het wachten waard! Ga dat vandeweek eens uittesten se.

Gepost door: One life | 17-01-11

Reageren op dit commentaar

Amai! Chique zulle!

Bij mij staat de KitchenAid op mijn verlanglijstje...

Gepost door: soraya | 18-01-11

Reageren op dit commentaar

Idd zalige robot! Tiens heb jij je blog niet meer???

Gepost door: One life | 18-01-11

Reageren op dit commentaar

Ja hoor!

Het adres veranderde wel! Stond een tijdje op ons oude blogje... Nieuw adres: sorayapatrick.wordpress.com

Gepost door: soraya | 18-01-11

Reageren op dit commentaar

Zet ik ook op mijn verlanglijstje!

Gepost door: Ellen | 19-01-11

Reageren op dit commentaar

Sinds gisteren is ook mijn droom in vervulling gegaan !
Nu staat een ecru-kleurige KitchenAid in mijn keuken te pronken.
Mijn eerste brood is al gekneed en aan het rijzen !
Ik kreeg er bij aankoop de pasta-toebehoren gratis bij.
Laat ons je ervaring met het pasta-maken maar weten, ben benieuwd, want heb dit zelf nog nooit gemaakt... Ga jou eerst laten uitproberen!

Gepost door: nadine | 22-01-11

Reageren op dit commentaar

Hey Nadine, een dikke proficiat met je KitchenAid! Dan heb je zelfde kleur al ik :-). Pasta heb ik vandaag gemaakt en dacht... Dat wordt een ramp, en dan accessoire mag absoluut niet met water afgekuist worden... Maar... Het was meer dan een succes. Het recept en hoe, post ik een dezer nog. Nu verder doen aan een druk weekend ;-)

Gepost door: One life | 22-01-11

Reageren op dit commentaar

Bedankt ! Ben er ook erg content mee. Is het normaal dat het brood zo kort moet kneden? Is eigenlijk op ca. 2 min. een compacte, elastische deeg... en draait dan rond de deeghaak.

Ben benieuwd naar je pasta-verhaal/recept. Ga er mij dan ook eens aan wagen.
Groeten

Gepost door: Nadine | 24-01-11

Reageren op dit commentaar

Nadine, wat is je recept voor brood, welke bloem gebruik je... ? Moet idd vrij kort maar twee minuten is te kort hoor. Mag normaal niet als een blok rond haak gaan hangen.
Ik doe t zo: zuurdesem (of gist maar eerste is veel beter) en suiker, wat lauw water en papje maken. Even laten staan. Bloem erbij in de kom, deeghaak erin en draaien op stand twee. Olijfolie of boter bij, lauw water, op einde zout en dan zeker nog drietal minuten.

En ondertussen staat pasta ervaring hier op blog

Gepost door: One life | 24-01-11

Reageren op dit commentaar

Ik maak al jaren zelf brood, bijna dagelijks, varieer met bloem, zowel Aveve, als artisanaal, als Marc Payot, enz... Werk nog steeds met verse gist, nog geen zuurdesem geprobeerd. En tot voor kort kneedde ik in een 'oude' broodbakmachine van Panasonic. Werkte eigenlijk ook vrij goed, maar mechanisme was versleten. Na de eerste rijs haalde ik het deeg eruit en de rest was 'manueel'.

Nu heb ik ook al dagelijks brood gebakken met de Kitchen Aid, lukt ook vrij goed, krijg met hetzelfde recept een elastisch deeg, maar vind dat het kneden niet grondig genoeg gebeurt en te rap. Draait echt na 2 min rond de haak. Ik ga eens proberen om niet alle ingredienten er samen in te doen, zoals jij werkt.
Trouwens heel erg bedankt voor het pasta-recept/werkwijze. Ik popel om uit te testen.

Gepost door: Nadine | 25-01-11

Reageren op dit commentaar

Hey Nadine,
Alles er na mekaar indoen en ondertussen laten kneden op stand 1 dan 2 moet normaal lukken. En water lauw erbij.
Ik bakte ook met BBM voordien. Maar in de oven afgebakken smaakt toch veel beter hè. Kijk eens nr mijn bakmethode in gietijzeren pot (zoek op brood en dan kom je er wel). Zacht brood en krokante korst. Ik bakte vele jaren met gist maar zuurdesem heeft zoveel voordelen, vooral de smaak. Ik koop die droog in de natuurwinkel. Zelf maken kan ook maar da 's teveel gedoe.
Laat me zeker weten hoe je het pasta maken vond. Morgen post ik hier lekkere saus.
Groetjes, one life

Gepost door: One life | 25-01-11

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.