25-01-11

Linzensalade met feta

Linzen zijn nog steeds tamelijk onbekende en onbeminde peulvruchten. Nochtans aten Romeinen en Egyptenaren ze al. Vandaag zijn ze een veelgebruikt ingrediënt in Azië, Afrika en Zuid-Amerika. Vetarm en eiwitrijk leveren ze gezonde voedingsstoffen. Probeer linzen zelf ook eens. Bijvoorbeeld met dit snelle recept. Kan perfect als bijgerecht bij de bbq, of zonder de feta bij kip, vlees en vis.

Nodig voor 4 personen
100 gr groene linzen
1 sjalot fijngesnipperd
1 teentje look fijngesnipperd
olijfolie
1/2l gevogeltebouillon
1 EL rode wijnazijn
1 EL citroensap
200 gr feta
koriander

Zo gemaakt:
stoof de linzen in wat olijfolie met de sjalot en look.
Bevochtig met de kippenbouillon en kook tot ze gaar zijn (zie verpakking).
laat ze uitlekken en vermeng met wat olijfolie, azijn en citroensap.
Voeg in blokjes gesneden feta toe.Serveer met wat koriander.

IMG_4624_resize.JPG

17:25 Gepost in Keuken | Commentaren (0) | Tags: feta, linzen, koriander |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.