26-01-11

Pasta alla puttanesca of hoerige pasta ;-)

Mijn eerste zelfgemaakt pasta verwerkte ik in dit pittige gerecht. Alla puttanesca betekent ‘van de vrouw van lichte zeden’. Deze pasta zou namelijk als afrodisiacum werken. Waar of niet waar? Probeer het zelf en laat het me weten.

Indien je de ansjovis weglaat, heb je een lekkere vegetarische pasta, Voeg dan weg wat zout toe.

Nodig (4 personen)
400 g pasta
4 tomaten ontveld en in stukken of 700 gr passata
klein blikje zoute ansjovis op olie, in stukken gesneden
75 g zwarte liefst Italiaanse ontpitte olijven, gesneden
75 g vers geraspte Parmezaanse kaas
2 sjalotten fijngesnipperd
1 rood pepertje versnipperd zonder pitjes
1 teentje knoflook fijngesnipperd
3 eetlepels kappertjes gesneden
1 rode paprika, ontveld - met tip: dunschiller  - en gegrild
olijfolie
1 bussel bladpeterselie
peper van de molen

Zo gemaakt
Verhit een flinke scheut olijfolie in een kookpot en eventueel ook wat olie van de opgelegde ansjovis voor extra smaak. Voeg de sjalotten, de look, de kappers, de olijven, het pepertje, de ansjovis en de stukjes tomaat toe.
Stoof alles 5 minuten lang al roerend in hete olie. Alle ingrediënten versmelten mooi. Kruid met peper van de molen.
Kook de pasta, giet af. Serveer met de saus, gegrilde paprika, peterseliesnippers en flink wat schilfers Parmezaanse kaas.

IMG_4632i_resize.jpg

Commentaren

Je kan die paprika ook grillen met vel en al en dan kan je het vel er heel makkelijk aftrekken... 't Is maar een tip :). Zier er een heerlijke pasta uit trouwens, moet ik ook eens proberen!

Gepost door: SasKookt | 26-01-11

Reageren op dit commentaar

Sas, idd ken de truc maar met mijn truc heb je meer van die aangebrande stepen :-) door t vel eraf te trekken minder.

Gepost door: One life | 26-01-11

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.