28-01-11

Witlofquiche met Breydelham en cheddar

De inspiratie voor deze combinatie komt van hier. Hij haalde ze bij de klassieker ham-witloofrolletjes in kaassaus.

Nodig:
1 vel kruimeldeeg
2 hele eieren
2 dooiers
2 dl room
100 gr cheddar (blok)
6 grondstronkjes witloof
200 gr Breydelham
nootmuskaat
peper en zout van de molen
boter

Zo gemaakt;
Verwarm de oven alvast voor op 180°C.
Rol het deeg uit en bedek er de taartbodem mee. Laat het bakpapier onder het deeg. Druk goed aan in de randen van de bakvorm.
Laat de quichebodem 15 minuten voorbakken in de voorverwarmde oven. Hou de oven nadien op temperatuur.
Snipper het witloof in fijne stukjes. Bak in lichtbruine boter is, bak je de stukjes witloof in de pan. Roer regelmatig om. Kruid de groente met wat nootmuskaat, een snuifje zout en wat peper van de molen.
Verwijder het vetrandje van de ham en snij het vlees vervolgens in kleine blokjes. Neem een mengkom en klop er de hele eieren én de extra eidooiers in los, samen met de room. Kruid het mengsel met een snuifje zout en wat peper.
Schep het gebakken witloof in de voorgebakken quichebodem. Verdeel dit egaal over het hele oppervlak. Strooi de blokjes ham over het witloof en rasp er de cheddar over. Giet tenslotte het mengsel van ei en room erbij. Verdeel dit mooi over het hele oppervlak van de quiche.
Plaats de quiche in de warme oven en bak ze 30 minuten lang op 180°C.
Serveer ze warm of koud met wat veldsla.

IMG_4633_resize.JPG

 

12:26 Gepost in Keuken | Commentaren (0) | Tags: witlof, breydelham, cheddar, quiche |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.