09-02-11

Steak Blackwell

Heel veel vlees eten we hier niet. Maar als we er eten liefst een mals varkenshaasje of een lekkere kwalitatieve steak. Een simpele maar smaakvolle saus geeft het dan nét dat ietsje meer.

Nodig;
Steak van angusbeef
50 gr pickels per persoon
boter/olie
culinaire room
wat kalfsfond

Zorg dat je vlees op kamertemperatuur is. Verwarm de oven voor op 40 à 50 graden en zet er je borden + één extra in.
Laat de boter/olie smelten in een gewone pan (geen anti-aanbak!) tot ze lichtbruin is. Bak het vlees +- 4 minuten per zijde aan. Haal uit de pan en leg op één van de voorverwarmde borden. Bedek met aluminiumfolie en zet in de oven zodat het kan rusten.
Deglaceer de pan met de kalfsfond, laat even opkoken. Doe de pickles erbij en werk af met de room naar believen. Kruid naar smaak met peper. Haal de steak uit de oven, server op warme borden met de saus.

Lekker met veldsla en kroketjes.

pickels,steak,angus,angusbeef

 

04:38 Gepost in Keuken | Commentaren (0) | Tags: pickels, steak, angus, angusbeef |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.