14-02-11

Valentijn is...

...zoet met suikerbrood en vanille/lavendelpudding.

IMG_4650_resize.JPG

Nodig:
55 gr maizena
1 ei
een snuifje zout
60 gr lavendelsuiker
3/4l volle melk
1/4 vanillestokje

Zo gemaakt:
Maïzena, zout en suiker met het ei losroeren en met wat koude melk verdunnen.
De rest van de melk met het vanillestokje aan de kook brengen en 20 minuten zachtjes laten trekken.
Al roerende een beetje van de hete melk bij het eimengsel voegen.
Daarna al roerende het nu warme eimengsel toevoegen aan de hete melk. Goed blijven roeren, zachtjes de massa weer aan de kook brengen en doorkoken tot de pudding begint te binden.
Meteen overdoen in een, met koud water omgespoelde puddingvorm(en). Strooi er wat suiker over om velvorming te voorkomen.

 

Commentaren

mmm, ziet er lekker uit, waar koop je lavendelsuiker ?
'k zou dit ook wel eens uitproberen maar zonder lavendelsuiker
is het toch niet hetzelfde vrees ik

Gepost door: sabien | 14-02-11

Reageren op dit commentaar

:-/ ... in de Provence gekocht... maar makkelijk zelf te maken met ecologisch en biologisch gekweekte lavendel

Gepost door: one life | 14-02-11

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.