18-02-11

Crème van aardpeer met noten

Zoals de meeste mensen heb ik aardpeer ontdekt toen deze 'vergeten' groente weer in de mode en op de kaart van de betere restaurants kwam. Ze is nu doorgaans overal te krijgen en dus ook in mijn moestuin.

Met de oogst van deze week maakte ik deze soep. En - zonder stoeffen - het was meteen veruit de beste aardpeersoep die ooit at.

Lastig om te schillen zeg je ? Ik borstel ze gewoon af en kook ze in de schil. Soep mixen, door de zeef en opgelost.

Nodig:
1 kg aardperen
1/2 liter melk
1/2 liter kippenbouillon
1/2 citroen
peper en zout van de molen

Zo gemaakt:
Borstel de aardperen af en zet ze in het melk/bouillonmengsel met wat zout op een zacht vuurtje gedurende ongeveer 30 minuten.

IMG_4663_resize.jpg

Giet af zonder het kookvocht weg te gieten. Mix de aardperen en giet al roerend het kookvocht er weer bij tot de gewenste consistentie (ik deed alles erbij).
Laat de soep door een vergiet gaan en zo krijg je een romige crème. Verfris met het sap van 1/2 citroen en kruid bij met peper.

aardpeer,aardperen,noten

Ik serveerde ze met wat gebakken pancetta, noten en deze zandkoekjes. Je kan er natuurlijk ook wat schimmelkaas over verkruimelen.

De commentaren zijn gesloten.