17-02-11

Zandkoekjes met Roquefort en noten

Zandkoekjes hoeven niet altijd zoet te zijn. Hartig kan ook. En geef toe... noten en kaas: onlosmakelijk verbonden. Heb je net een kaasdiner gehad, dan zijn deze ideaal om de restjes in te verwerken. Deze makkelijke koekjes zijn heerlijk als aperitief of bij een stevige soep.

IMG_4668_resize.JPGNodig voor een twintigtal koekjes:
150 gr zelfrijzende bloem
80 gr boter (mag gezouten zijn, maar liever niet)
1⁄2 KL piment d’Espelette (te vinden bij Delhaize of bij Zeshop)
150 gr Roquefort
een paar noten

Zo gemaakt:
Meng alle ingrediënten behalve de noten en piment in de KitchenAid of met de hand.
Bestrooi je werkblad met wat bloem en vorm een worst van 5 cm diameter.
Rol de worst door de piment die je ook uitstrooit over je werkblad.
Wikkel in huishoudfolie en zet minstens 1 uur weg tot ze hard wordt. Je kan ze zo ook invriezen om onverwacht bezoek te verrassen met een lekker aperitiefkoekje.
Verwarm de oven voor op 180 graden. Snij schijfjes van 1 cm uit de worst. Leg ze op een bakpapier of siliconen mat en bak ze 10 à 15 minuten op 180 graden. Laat afkoeken op een rooster.

Je kan ze twee à drie dagen bewaren in een koekjestrommel. Nu al goedgekeurd door Drama Queen en Stoere Vent, maar die zijn dan ook verzot op schimmelkaas.

Net een kaasdiner gehad? Ideaal om de restjes in te verwerken. Ik probeer zeker een versie met geitenkaas met olijfjes, zongedroogde tomaatjes,... . Hoe zou jij ze maken ?

De commentaren zijn gesloten.