20-02-11

Chutney van peren en appels

IMG_4677_resize.JPG

Nodig:
mix van 1 kg rijpe peren en appels (conference, doyenne en jonagold)
150 gr donkere rozijnen
350 gr uien (half gewone, half zoete)
100 gr suiker
150 ml ciderazijn (of xeresazijn)
1 stuk steranijs
wat kaneel
1⁄2 citroen, sinaasappel kan ook

Zo gemaakt:
Schil de peren en appelen verwijder het klokhuis en snij de vruchten in zeer stukjes. Snipper ook de ui in fijne stukjes.
Zet een grote kookpot op een matig vuurtje en doe er de ciderazijn en de suiker in. Laat de suiker oplossen in de azijn.
Voeg alles toe in de azijn en suiker.
Schil de citroen en doe de repen schil (zestes zonder het wit!) ook in de pot.
Voeg ook het steranijs, kaneel en de rozijntjes toe.
Laat alles rustig sudderen gedurende ongeveer 15 minuten of tot je een hartige confituur krijgt.
Verwijder de schillen en steranijs uit de pot, en lepel de chutney in een schaaltje of een bokaal. Laat de hartige saus afkoelen.
Serveer de chutney op kamertemperatuur bij een kaasschotel.

IMG_4675_resize.JPG

De commentaren zijn gesloten.