20-02-11

Kaasplankje met iets extra

zeg maar gerust plank.

IMG_4672_resize.JPG

maar bovenal een oergezellige maaltijd met zoveel werk aan als je zelf wil. Maar wat is er lekkerder bij dan een zelfgemaakte chutney en notenbrood?

Nodig:
een goede kaaswinkel
een mix van gedroogde vruchten en druiven
enkele lekkere bieren: Tripel Karmeliet, La Chouffe, bruine Leffe...  want kaas verteert gewoon beter met bier dan met wijn.
een home made notenbrood deze keer met walnoten, rozijnen en gedroogde vijgen

dyn001_original_266_400_pjpeg__1757a19b3bef7b41a604e1b171c95033.jpg

een home made peren/appelchutney

IMG_4675_resize.JPGZo gemaakt:
bel naar de mensen die je liefst hebt
dan naar de kaaswinkel
laat kaas en chutney rustig op kamertemperatuur komen
schenk ieder zijn bier naar keuze in
geniet !
IMG_4680_resize.JPG


En de dag nadien heb ik altijd wel een kandidaat om de restjes op te peuzelen. Heb jij niet zo een makkelijke kinderen die alles eten, kan je ze nog altijd verwerken in deze zandkoekjes.

182751_1895580428886_1222857394_32297922_5636580_n_resize.jpg

 

Commentaren

Ziet er heel lekker uit. Nog nooit met een chutney geserveerd maar dit is beslist een goed idee.
Ik ben vandaag met de kinderen naar Boelekewis geweest. Leuk, lekker en echt op kindermaat. Bedankt voor de tip.

Gepost door: Foodie | 20-02-11

Reageren op dit commentaar

Karmeliet is hier inderdaad een excellente keuze... ziet er een verdraaid smakelijke kaasplank uit hoor.

Gepost door: Sid Frisjes | 21-02-11

Reageren op dit commentaar

Foodie, blij dat jullie het leuk én lekker vonden ! Die chutney is een aanrader.
Sid, was idd heel lekker en je weet nooit wat je krijgt. 't Was geen Van Tricht maar toch wel dik in orde. En die Tripel is goed gedronken.

Gepost door: one life | 21-02-11

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.