SteakFrit tweede bezoek

Pin it!

Na ons vorige bezoek en uitgebreide verslag, ditmaal in gezelschap van collega's en dus door de week. Beduidend minder volk dan op een zondag. Ik zag velen buiten op de kaart kijken, hun neus ophalen en doorlopen richting Kleine Beenhouwersstraat. Ze zouden eens moeten weten...

Brood, boter, smout, potjesvlees, pickels en radijsjes vond mijn gezelschap alvast even origineel als ik. Na een correct bereide Gin Tonic nam ik de contre-filet van Iers rund (€23). Het was duidelijk dat ik hiervoor zou terugkomen. Mooie langzaam gegaarde, nog rode stukjes en een potje jus, een bokaal kropsla met rode ui en tomaat, verse mayonaise, dressing en fritjes. En indien gewenst saus naar keuze. Meer moet dat niet zijn. Ik kreeg er spontaan een schep witlofstoemp bij 'om te proeven mevrouw'. Ik moet toegeven dat ik hem zo lekker niet kan maken.

IMAG0391_resize.jpg

We kregen tijdens ons bezoek een tweede en zelfs derde repasse. Een beetje teveel van het té goede.

Als nagerecht nam ik een flan caramel (€6) in een weckpot geserveerd.

IMAG0392_resize.jpg

Zoals ik al zei: nostalgisch, volks, vlot onthaal zoals in een brasserie met in de keuken nostalgische evergreens uit de Belgische keuken. (H)eerlijke keuken en 's avonds hoef je niet meer te eten...

Commentaren

  • zoals ze zeggen, het zijn goei geesten die keren en ik ben het volkomen met je eens. Steak Frit is een aanrader. Wij gaan er binnenkort ook nog eens heen.

  • Vermits we vrijdag overnachten in Brussel,heb ik vandaag proberen te reserveren bij Steak Frit aan de Ste Cathérine. Antwoord Belgacom:dit nummer bestaat niet meer! Idem Steak Frit Grote Markt,idem Steak Frit Schuman. Via een beetje googelen heb ik gemerkt dat de 3 restaurants gesloten zijn sedert 1 oktober 2011. Failliet? Ik weet het niet. Ga toch eens piepen aan de Ste Cathérine. Jammer in ieder geval wegens een goed adresje voor een vlotte stevige maaltijd!

  • neen ze hebben de boeken neergelegd... heel jammer

De commentaren zijn gesloten.