04-03-11

Sla met rode bieten, feta en veldsla

IMG_4703_resize.JPG

Nodig voor 4 personen

4 kleine rode bieten (delhaize voorgekookt)
1 eetlepel mosterd
1 eetlepel honing
3 eetlepels frambozenazijn
75 ml olijfolie
peper
zout
300 g veldsla
400 g feta
3 eetlepels ongeroosterde cashewnoten
1 sjalot (of wat rode ui) fijngesneden

Zo gemaakt
Maak een vinaigrette met de mosterd, honing en de frambozenazijn. Bind de vinaigrette met olijfolie. Schenk de olie erbij terwijl je stevig roert met een garde. Kruid de gladde stevige vinaigrette met wat peper van de molen en een snuifje zout.
Doe de cashewnoten in een vuurvast schaaltje en rooster ze kort onder de grill (of rooster ze in een hete pan). Hou de noten goed in de gaten, want het is een kwestie van minuten.
Spoel de veldsla onder koud stromend water. Laat de sla uitlekken en pluk de blaadjes wat los.
Snij de sjalot (of wat rode ui) in ultrafijne (halve) ringen.
Snij de bietjes in partjes en de feta in blokjes. Vijzel de noten grof.
Leg op elk bord wat veldsla, partjes rode biet, ui en schik er de feta op. Strooi de noten erover en werk af met een lepel vinaigrette.

Commentaren

Mmm lijkt me heerlijk! De combinatie rode biet - feta heb ik al uitgetest en is zeer lekker, dus dit moet ik ook eens proberen!

Gepost door: SasKookt | 08-03-11

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.