05-03-11

Perentaart met pistachine

Pista-wat ? Pistachine. Een lekker laagje in deze perentaart. Kan ook met appelen.

IMG_4707_resize.JPG

Nodig
een rol zanddeeg (of maak deze zelf, bladerdeeg kan ook)
4 grote peren
100 gr noten
100 gr ongezouten pistachenoten
2 EL bruine suiker
1 EL honing
40 gr boter
1 eigeel
wat extra suiker

Zo gemaakt:
Verwarm de oven voor op 180graden.
Maak de pistachine. Mix de noten en de pistachenoten. Voeg suiker, honing, boter en het eigeel toe en maar er een plakkende, compacte pasta van.
Doe het deeg (met bakpapier) in een vorm, prik er een paar gaatjes in en besmeer met de pistachine.
Schil de peren, haal het klokhuis eruit, snij ze in twee en dan in schijfjes.
Verdeel ze oven de taartvorm. Bestrooi nog met wat suiker vooraleer 30 minuten in de oven te bakken op 180graden.

IMG_4709_resize.JPG

 

De commentaren zijn gesloten.