10-03-11

Flan maison

Een klassieker die wordt verorberd door groot en klein... maar zoveel beter huisgemaakt.

IMG_4700_resize.JPG

Nodig:
een rol kruimeldeeg (of maak het zelf!)
3 eieren
160 gr poedersuiker
50 cl melk
1 vanillestokje
60 gr maïzena

Zo gemaakt:
Rol het deeg uit in een taartvorm met bakpapier en al. Prik er wat gaatjes in en zet in tussentijd in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Schraap de vanillestok leeg in de melk en laat opkoken. Doorf het vuur en laat de vanillestok nog 5 minuten zijn smaak afgeven aan de melk.
Klop de eieren met de poedersuiker wit. Voeg de maïzena toe en 1/4 van de vanillemelk. Eens je een homogene massa hebt, voeg je de rest van de melk toe.
Zet opnieuw op een zacht vuur en blijf roeren tot een consitente massa - eens ze begint te brubbelen - laat je ze nog enkele seconden door'koken'.
Giet in de vorm en zet +-45 minuten in de oven op 180 graden.
De bovenkant kan wat donker/zwart worden maar de mijne blijkbaar niet.
Laat een uur afkoelen op kamertemperatuur, zet dan een uur in de koelkast en nadien: genieten !
Probeer ook eens met droog of vers fruit, rozijnen, kokosnoot, stukjes chocolade, pistachenoten, citroenzeste of vervang de vanille door kaneel...

14:17 Gepost in Keuken | Commentaren (0) | Tags: flan |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.