12-03-11

Pecan/chocolade/toffee taart

IMG_4736_resize.JPG

Nodig:
een rol kruimeldeeg of maak zelf 'pecandeeg'!
150 gr geconcentreerde melk
80 gr room
35 gr boter (liefst gezouten)
25 gr pecannoten in kleine stukken en een paar extra voor de afwerking
1 vanillestok
200 gr zwarte chocolade
25 cl vloeibare room
1 EL poedersuiker

Zo gemaakt:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Rol het deeg uit en bak blind gedurende 25 minuten. Haal de bakparels eruit en bak nog 10 minuten verder.
Breng de geconcentreerde melk, 80 gr room en de boter samen met de leeggestraapte vanillestok en zijn inhoud aan de kook. Zet het vuur laag en laat al roerend indikken gedurende 10 minuten. Laat afkoelen.
Smeer de toffee op de taart, bestrooi met pecannoten en zet 20 minuten in de koelkast.
Voor de chocoladelaag smelt je de chocolade met 25 cl room en de suiker. Smeer over de taart.
Leg er nog een paar pecannoten op en zet voor te serveren zeker een uur in de koelkast.

IMG_4737_resize.JPG

* wegens tijdsgebrek was het een rol. Recept voor pecandeeg: 200 gr zelfrijzende bloem, 2 zakjes vanillesuiker, 130 gr boter, een eigeel en voeg hier dan de 25gr pecannoten aan toe. Zet voor gebruik 1 uur in de koelkast.

Noot voor mezelf: kleinere bakvorm gebruiken, ganache niet teveel op voorhand maken en met volle room.

17:44 Gepost in Keuken | Commentaren (2) | Tags: toffee, pecannoten, chocolade, taart |  Facebook |

Commentaren

Bonjour
merci de ta visite. je vais aller voir les restos dont tu me parles et que je vais probablement aller visiter en belgique dans les mois qui viennent
juste pour te dire que j'organise pour le VLAM et du site http://www.makkelijkegroenten.be/un concours sur les légumes en conserve et surgelés. Des cadeaux à gagner et comme il n'y a pas bcp de participants encore plus de chance de gagner; bonne fin de dimanche

Gepost door: marie | 13-03-11

Reageren op dit commentaar

HMMMM, en ik maar water drinken en groentjes eten

Gepost door: nancy | 15-03-11

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.