22-03-11

Dit jaar gaan ze me niet liggen hebben

Ik ga dit moestuinjaar geen verschillende keren achter hetzelfde plantgoed rijden naar Ecoflora want dan koop ik weer vanalles dat ik niet echt 'nodig' heb (volgens Man).

IMG_4756_resize.JPG

Ik vond deze slakkenvallen: te vullen met milieuvriendelijke Escar-Go korrels of bier/gist. De korrels blijven veel langer werkzaam. Bij regen, ochtenddauw of bij het begieten blijven de korrels droog in de slakkenval waardoor ze veel langer werkzaam zijn en je er veel minder hoeft te kopen.
Als je ze vult met gistrijk bier komen slakken af op de gistgeur, willen er van drinken en verdrinken in het bier. Een zalige dood ? Deze slakkenval hoef je niet uitgebreid schoon te maken omdat de slakken grotendeels in het bier oplossen. Zo nu en dan bijvullen en omspoelen is voldoende.

 

 

16:50 Gepost in (Moes)Tuin | Commentaren (2) | Tags: slakken, slakkenvallen |  Facebook |

Commentaren

Ik werd jarenlang overstelpt door naaktslakken. Die hebben nu gezelschap gekregen van huisjesslakken. En de twee clans plannen dit jaar een wedstrijdje "met om ter meest zijn".
De naaktslakken waren altijd al met veel, maar de huisjesslakken zijn aan een fameuze opmars bezig. En ik heb de indruk dat middels tegen slakken minder goed werken voor huisjesslakken :-(

Gepost door: Geert | 23-03-11

Reageren op dit commentaar

Wel tot nu zitten de Escar Go korrels nog in de slakken. De keramieken welteverstaan...

Gepost door: one life | 23-03-11

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.