25-03-11

Chocoladetaart à la Pain Quotidien

Ken je die brownies van le Pain Quotidien ? Een heerlijk chocoladegebak is krokant van buiten en zacht en smeuïg binnenin. En op deze taart ligt nog een net niet té krokant chocoladelaagje en dat maak je door chocolade te mengen met room.

IMG_4841_resize.JPG

Nodig:
250 gr goede ongezouten boter
250 gr zwarte chocolade met hoog cacaogehalte
4 hele eieren
340 gr griessuiker
150 gr gezeefde bloem
snuifje zout
een snuifje bicarbonaat (factultatief)
Voor het chocoladelaagje: 100 gram chocolade, 10 ml room en 20 gram boter

Zo gemaakt:
Verwarm de oven voorverwarmen op 180graden
Smelt de boter en de chocolade.
Klop de eieren en de suiker wit.
Laat het chocolademengsel iets laten afkoelen vooraleer onder het eimengsel te roeren.
Meng de bloem erbij en ook een snuifje zout en bicarbonaat
Bekleed de vorm met bakpapier. Ik nam de ronde siliconen tupperwarebakvorm die ik voor de zekerheid farineerde (boter en bloem dus)
Zet 40 à 45 min in de oven. De bovenkant moet gedroogd zijn maar in het midden mag het nog klef zijn. Ik heb na 25 minuten de oven teruggedraaid op 150 graden. Een beetje zoeken want elke oven is anders.

Breek voor het chocoladelaagje chocolade in stukken en leg samen met de room en boter in een ovenbestendig kommetje.
Zet dit in de oven wanneer de taart er uit komt.
Haal de taart uit de vorm, haal het kommetje uit de oven, roer goed en giet op de taart in een niet te dikke laag.
Laat de taart afkoelen.

IMG_4842_resize.JPG

Ongetwijfeld dé beste én makkelijkste chocoladetaart die ik ooit maakte. En in mini test versie geeft het dit

IMG_4848_resize.JPG

want de taart zelf heb ik niet kunnen proeven: dat deden de klasgenoten van Stoere Vent in het eerste leerjaar. Inderdaad opnieuw met Defender erop.

IMG_4843zn i_resize.jpg

 

De commentaren zijn gesloten.