30-03-11

Toast champignon

Dé bistroklassieker. Dat kwam goed uit want ik was hierin de champignons vergeten.

IMG_4975_resize.JPG

Zo maak ik hem...

Nodig voor 4 personen:
600 g Parijse champignons
donker meergranenbrood
1 fijnversnipperde sjalot
5 takjes platte peterselie
1 teentje look
een scheutje room
een beetje groentenbouillon

Zo gemaakt:
Snij voor elke toast een boterham van zo’n 2 cm breed. Laat die korsten er maar gewoon aan en kies voor donker brood ! 
Schuif de sneetjes brood met wat boter op in de oven en toast ze krokant op 175°C of doe het zoals ik snel in de pan.
Maak de champignons proper en snij ze in grove stukken. Versnipper ook een sjalot en plet een teentje look.
Neem een pan en smelt er een klontje boter in op een hoog vuur. Kleur de champignons aan, en voeg tussendoor nog een klontje boter toe.
Zet het vuur lager en voeg dan pas de sjalot en de look toe.
Doe er wat groentenbouillon bij, laat wat inkoken, een scheut room en voeg de peterselie toe.
Voeg pas nu wat peper en zout toe. Schud alles door mekaar.
Leg op elk bord een warme toast en schep er de champignons over.

De commentaren zijn gesloten.