01-04-11

Slaatje met rood witlof, appel, vijgen en geitenkaas

 IMG_4977i_resize.jpg

Rood witlof is een kruising van de rode slasoort radicchio en witloof. Het heeft dezelfde groeicondities nodig en wordt dan ook samen met het klassieke witloof geproduceerd. Qua structuur wijkt lichtjes af van dat van witloof en heeft minder, maar wel langere blaadjes. Qua smaak zijn er weinig verschillen. Het brengt wel kleurrijke variatie op het bord.

Nodig voor 4 personen:
6 stronkjes roodlof
2 appels type Jonagold of Pink Lady
4 gedroogde vijgen (kan je vervangen door rozijnen)
2 kleine geitenkaasjes type petit rondin
sap van 1/2 citroen
Voor de vinaigrette: 1 EL basamico, 3 EL olijfolie, zout en peper van de molen, 1 KL honing

Zo gemaakt:
Maak de vinaigrette.
Snij het roodlof in lange repen (verwijder het harde gedeelte) en doe hetzelfde met de appel met schil. Besprenkel met citroensap.
Snij de vijgen en geitenkaas in stukjes en voeg toe aan de salade.
Serveer met brood en zet de vinaigrette apart op tafel.

De commentaren zijn gesloten.