Salades à volonté

Pin it!

Wie zegt dat een salade geen volledige maaltijd kan zijn, heeft het grondig mis. En wie denkt dat er minder werk aan is dan aan een ‘gewone’ maaltijd ook. Deze passeerden hier de laatste dagen de revue.

Salade met gemarineerde haringfilet, feta, appel en grondwitlof

IMG_5006_resize.JPGReken op een bokaal van 200gr gemarineerde haringfilet Neptune per 2 personen. Snij de vis in stukken met de helft van de gemarineerde uien. Serveer met de in blokjes gesneden feta en fijngesneden witlof en appel waarover je ½ citroen uitknijpt. Kruid met peper en strooi en wat peterselie over. Serveer met bruin brood.


Salade van zoete kip, pancetta, rucola en half zongedroogde tomaten

IMG_5007_resize.JPG

Bak in het hoge pot de in blokjes gesneden kipfilets in boter en blus met 100ml kippenfond. Eens ingekookt voeg je 2 EL sojasaus en 1 EL Luikse siroop toe.
Bak ondertussen de fijngesneden pancetta.
Schik de rucola op een bord samen met de tomaten, serveer met de kip, het spek, hier met een restje grondwitlof, peterselie en ciabatta.

Commentaren

  • Hmm, slaatjes!! Die met haring zou mijn favoriet zijn (denk ik). 'k Ga ze eens maken en proeven.
    Hier beetje 'out-of-cooking' wegens veel nachtjes werken en vergaderingen en feestjes en namiddagen op het werk...héél leuk allemaal maar de koksmuts moet er even voor wijken...tja, alles zijn tijd ;-)

  • Ja da's hier ook met momenten hoor. Ze spreken van 'burn-out' en als ik niet weet wat koken noem ik dat een 'cook-out' ;-))
    Neem voor de haring zeker die van Neptune (delhaize), een wereld van verschil in smaak

De commentaren zijn gesloten.