10-05-11

Risotto met king crab en chorizo

IMG_5493_resize.JPG

Nodig voor 4 personen:
400gr arboriorijst
een fijnsnipperde sjalot
200ml droge witte wijn
800ml groentenfond of half groenten half vis
peper van de molen en sap 1/2 citroen
blik 200 gr king crab of verse uiteraard
100 gr diepvrieserwten
50 gr chorizo in repen gesneden

Zo gemaakt:
Fruit de sjalot in de olie, voeg de rijst toe en laat een even zacht bakken tot hij glazig wordt.
Giet de wijn erbij en laat even inkoken. Giet de fond bij de rijst en laat 10 minuten koken onder deksel (!).
Check regelmatig. Voeg na 8 minuten de erwten toe (diepgevrozen jawel)
Na de 10 minuten voeg de de king crab en chorizo toe en laat nog 3 minuten warmen. Kruid met peper en voeg sap van 1/2 citroen toe. Reken dus op 13minuten onder deksel voor de risotto.

 

11:00 Gepost in Keuken | Commentaren (0) | Tags: risotto, king crab, erwten, chorizo |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.