15-05-11

Zoet/zuur/zoute tomaatjes

Met dank aan Claudia. Ik moet haar nieuwe boek dringend eens halen... Dit is alvast lekker voor bij het aperitief.

IMG_5511_resize.JPG

Nodig
25 kerstomaatjes
Grof zeezout
Sap van 1 sinaasappel
paar druppels citroensap
150gr fijne kristalsuiker
150gr water

Zo gemaakt:
Was de tomaatjes, leg ze omgekeerd klaar op een schotel en prik er tandenstokers in.
Neem een niet al te grote maar hoge kookpot en smelt de kristalsuiker met water op een klein vuur.
Voeg een paar druppels citroensap toe, schud aan de pan om de warmte goed te spreiden (roer er vooral niet in met een lepel of een klopper).
Zorg ervoor dat de suiker volledig opgelost wordt vooraleer de caramel kleur begint te krijgen. Blijf bij het vuur en blijf zeer alert!
Stop het kookproces zodra zich langs de wand van de pan een gelige verkleuring voordoet.
Neem de pan van het vuur en blus de caramel met het sap van 1 sinaasappel.
Niet schrikken, want eerst koekt de caramel wat samen, nu mag roeren met een klopper wel, tot alles terug vloeibaar wordt.
Mengsel lauw laten worden en de tomaatjes onderdompelen in de caramel, terug op een schotel schikken en overstrooien met grof zeezout.

 

 

De commentaren zijn gesloten.