30-05-11

Crème brulée van half zongedroogde tomaten en parmezaan * Mousse van gerookt forelhaasje

Twee recepten uit dit boek maar snel nog simpeler gemaakt aan de hand van wat ik in huis had. En klaar voor een apertief?

claudia allemeersch, tomaten, mascarpone, gerookt forelhaasje, creme brulee

Crème brulée van half zongedroogde tomaten

Nodig
85 gr half zongedroogde tomaten (geconfijte kan ook)
1 ei
2 dl room
1/2 dl melk
olijfolie
suiker
85 gr parmezaanschilfers
mediteraanse kruiden
peper van de molen

Zo gemaakt:
Verwarm de oven voor op 180gr
Doe tomaten, ei, room en melk in blender en mix fijn.
Wrijf ovenbestendige potjes in met olijfolie.
Bedekt de bodem met parmezaan en giet tomatenmengsel erover.
Plaats 30 minuten in een braadslede met een 3tal cm water.
Laat afkoelen en bestrooi met suiker.
Gratineer even 30 seconden onder de grill of gebruik de gasbrander.
Dien op met grissini of dipkoekjes als aperitief of als voorgerecht.

Mousse van gerookte forel

Nodig:
200gr gerookt forelhaasje
250gr mascarpone
koriander
peper van de molen of piment d'espelette

Zo gemaakt:
Versnipper de forel zeer fijn.
Klop de mascarpone los en voeg samen bij de vis.
Kruid met koriander en peper.

Dien op met dipkoekjes als aperitief. De forelmousse kan je ook in soesjes serveren of op toastjes. Of in een glaasje, op een lepel,...

Commentaren

Hallo
heb deze hapjes het voorbije weekend ook gemaakt voor het communiefeest van mijn jongste dochtertje. Las het eerder al in 'het' boek, maar door het nog eens te zien op jouw site, kwam de inspiratie. De forel met mascarpone gemengd met wat gerookte zalm, en in profiteroles (ook zelfgemaakt) opgediend. En de crème brûlée was echt verrassend lekker!
groeten

Gepost door: nadine | 06-06-11

Reageren op dit commentaar

Il s'agit d'un design agréable.Entièrement d'accord!

Gepost door: Lunettes Ray Ban | 07-06-11

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.