17-06-11

Tournedos van Gandaham en kabeljauw met bieslook-couscous

IMG_5672_resize.JPG

Een zeer verrassende combinatie en mooi in balans. Perfect op voorhand klaar te maken: enkel de vis in de oven schuiven en je gasten kunnen aan tafel. Desnoods wordt de couscous (warm) dan taboulé (koud).

Nodig:
4 mootjes kabeljauw van +-120 gr
4 sneden Gandaham
100 gr zeekraal
300 gr couscous
300 ml groentenbouillon
bosje bieslook
2 1/2 EL olijfolie
2 1/2 EL citroensap
100 gr zachte geitenkaas (petit rondin)
peper en zeezout

Zo gemaakt:
Voor de couscous: giet de hete groentenbouillon over de couscous. Dek af en roer af en toe los. Schep de fijngesneden bieslook erdoor. Voeg het citroensap, even veel olijfolie, zeezout en peper toe.
Voor de tournedos: kruid de vis met peper en een beetje zout. Rol er de Gandaham rond en zet vast met een prikkertje. Leg de mootjes in een ovenschotel en besprenkel ze met olijfolie. Bak ze 8 minuten in een voorverwarmde oven op 220gr.
Laat ondertussen de zeekraal 1,5 minuut blancheren (koken dus).
Schik de couscous op het bord, verkruimel er de geitenkaas over. Leg de kabeljauw ernaast en werk af met de zeekraal en een paar druppels olijfolie.

De commentaren zijn gesloten.