19-06-11

Aperitief cake met zongedroogde tomaten

Prikkertjes in en onze favoriete bezigheid kan beginnen! Aperitieven is zo een zalig werkwoord.

Ik serveerde deze cake samen met the famous compote van tomaten met geitenkaas. Een voltreffer ! Alles perfect de dag vooraf te maken dus rest enkel te genieten met je gasten.

IMG_5677_resize.JPG

Nodig:
100 gr half zongedroogde tomaten in olie. Neem er gerust met kruiden en look bij.
120 gr boter
180 gr zelfrijzende bloem (of gewone dan met 10 gr gist of zuurdesem en wat water bij)
3 eieren
100gr gemalen gruyère
peper en zout
eventueel 100 gr spek maar dat vond ik iets te zout

Zo gemaakt:
Laat de tomaten uitlekken en snij de fijn.
Smelt de boter.
Voeg de eieren bij de bloem, voeg boter, peper, kaas en tomaten toe.
Giet in een vorm en bak 45 minuten in voorverwarmde oven op 180 graden. Laat afkoelen en snij in vier- of driehoeken.

Kan ook in kleine vormen maar reken dan op 20minuten.

De commentaren zijn gesloten.