20-06-11

Carpaccio van kip, Gandaham, appelcrème citroengras/vanille en vinaigrette

Het lijkt een wat rare combinatie maar ze heeft dit recept goed uitgewerkt.

claudia allemeersch, kip, kipfilet, carpaccio, olijven, gandaham, kappertjes citroengras, compote, appelcrème, vanille

Nodig:
2 kipfilets
blad laurier
2 sjalotten
2 teentjes look
1 citroen
tak tijm
12 groene olijven + wat extra
1 EL kappertjes + wat extra
100ml olijfolie
100ml witte droge wijn
peper en zout
4 golden appelen
1 stengel citroengras
1 vanillestok
150 gr boter + 30 gr extra
100gr Gandaham
eventueel wat basilicum (vergeten...)

Zo gemaakt:
Kruid de kipfilets en pocheer ze 10 minuten in zout water met de laurier. Laat afkoelen en snij in zo dun mogelijke plakjes
Vinaigrette: snij de sjalot en look fijn, haal wat zeste van de citroen en hou apart. Schil de citroen en snij het vruchtvlees in stukjes. Verwarm de olie en voeg sjalot, look, citroenpartjes toe. Voeg ook tijm, gesneden olijven, zeste en kappertjes toe. Blus met de witte wijn, laat inkoken en kruid. Laat afkoelen.
Schil de appels, snij in grove stukken en stoof in 30gr boter met een mespunt vanille en het doormiddengesneden citroengras. Verwijder citroengras en mix. Haal door de zeef en laat de crème afkoelen.claudia allemeersch, kip, kipfilet, carpaccio, olijven, gandaham, kappertjes citroengras, compote, appelcrème, vanille
Leg afwisselend kip, ham, kappers, olijven en werk af met wat dressing en appelcrème. Geef de rest er apart bij. Lekker met een foccacio of stokbrood.

De commentaren zijn gesloten.