27-07-11

Quiche met snijbiet, chorizo en geitenkaas

One Life vliegt er na een tijd afwezigheid wegens vakantie weer helemaal in.

warmoes, snijbiet, chorizo, geitenkaas, quiche

Snijbiet of warmoes, een ouderwetse zeer makkelijk te telen groente en neemt heel wat minder plaats in dan spinazie. Ik zaaide een zakje veelkleurige snijbiet in de moestuin dit jaar dus niet enkel erg lekker maar ook mooi. Je kan in dit recept de warmoes dus vervangen door spinazie.

warmoes, snijbiet, chorizo, geitenkaas, quicheNodig:
1 vel bladerdeeg (25 cm)
12 plakjes chorizo
4   eieren + 2  eierdooiers
1 eetlepel gedroogde tijm of provencaalse kruiden
1   geitenkaasje type petit rondin de chèvre
1 teen knoflook
2 dl melk
2 dl room
15tal  snijbietbladeren (en mogen er meer zijn want slinkt enorm net als spinazie)
peper en zout
olijfolie

Zo gemaakt:
Schik het bladerdeeg in een taartvorm en zet terug in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 170graden.
Snijd de snijbiet fijn en bak hem in olijfolie aan samen met de versnipperde look tot al het vocht verdampt is.
Meng de melk, room, eieren en eierdooiers en kruid met peper en zout.
Snijd het geitenkaasje in plakjes.
Haal het bladerdeeg uit de koelkast en bedek het met de snijbiet en schik daarop de chorizo en de geitenkaas. Overgiet met het beslag en bestrooi met de kruiden.
Bak de quiche +-45 min. in de oven.

De commentaren zijn gesloten.