12-08-11

Taart met geroosterde tomaten en geitenkaas

Simpele, eerlijke en heerlijke keuken met maar een paar kwalitatieve ingrediënten.  
IMG_7395_resize.JPG


Nodig voor 4 personen

1 pakje kant-en-klaar bladerdeeg of maak het gewoon zelf
3 EL  paneermeel
1 ui, in dunne ringen gesneden
200 gr geitenkaas (bv. petit rondin de chèvre)
500 gr Roma tomaten, in halfdikke plakjes uitgelekt
5 takjes verse tijm (kan je vervangen door provencaalse kruiden)
3 KL suiker
olijfolie
peper en zout van de molen
bakpapier
 
Zo gemaakt:
Leg het bladerdeeg op een bakplaat bekleed met bakpapier of met papier en al in een bakvorm.
Bestrooi het bladerdeeg met paneermeel*. Leg hierop de uienringen, verkruimel de helft van de geitenkaas erover en beleg met tomaten.
Strip de tijmblaadjes over de tomaten heen en kruid met suiker, peper en een klein beetje zout. Besprenkel alles met olijfolie.
Bak de taart 35 à 40 minuten op 200gr tot de tomaten zoet geroosterd zijn en het bladerdeeg knapperig en goudbruin is.
Verkruimel de rest van de geitenkaas over de geroosterde tomaten, werk af met olijfolie en garneer met verse tijmblaadjes.
Serveer met een fris slaatje.

* een goede type voor elke quiche-achige bereiding. Het zorgt ervoor dat je bodem niet 'nat' wordt van vochtige ingrediënten.

20:38 Gepost in Keuken | Commentaren (2) | Tags: taart, geitenkaas, tomaten, tijm |  Facebook |

Commentaren

mmm...vanavond uitgetest met een kleine variatie (dunne plakjes italiaanse gerookte ham tss de geitenkaas en de tomaten) en de Coeur de Boeuf tomaten vanop reis en het was heerlijk! tx voor het recept.

Gepost door: Evelyne | 23-08-11

Reageren op dit commentaar

Hey Evelyne,
Dat lijkt me een zeer lekkere variatie! Momenteel kan ik kruk- en brace gewijs niet veel koken maar doe straks toch een couscous poging ;-)
tot binnenkort en blij dat je het lekker vond
Kook ze !

Gepost door: one life | 24-08-11

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.