30-08-11

Ingepakte Zuiderse courgettelasagne met gerookte ham

lasagnei_resize.jpg

Gezien mijn 'situatie' zet ik de laatste dagen gewoon mijn kindjes aan de kook (letterlijk). Eenvoudige snelle receptjes dus die weinig omhanden hebben.
Je kan dit recept eindeloos variëren met bijvoorbeeld aubergines, geitenkaas,...

Nodig voor 4 personen:
1 vel bladerdeeg
1 grote courgette (dank u moestuin)
1 bolletje buffelmozzarella
6 KL tomatentapenade
8 plakjes gerookte ham
1 bosje basilicum
Provençaalse kruiden
peper van de molen
1 ei

Zo gemaakt:
Verwarm de oven voor op 200graden.
Snij de courgette in zo dun mogelijke plakken, in de breedte of de lengte, kies maar.
Laat het vel bladerdeeg op het bakpapier en leg het geheel best in een bakvorm.
Bouw de lasagne op op één helft.
Begin met de courgette, wat tapenade, ham, mozzarella, basilicum en kruiden en eindig met een laag courgettes.
Maak een pakketje met het bladerdeeg. Keer om op het bakpapier.
Bestrijk met het losgeklopt ei.
Bak een vijftiental minuten op 200graden of tot het bladerdeeg mooi goudbruin kleurt.
Serveer met een groene salade.

 

Commentaren

mmmmm dat zal ik even proeven :o)

Gepost door: Lalie | 31-08-11

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.