21-09-11

Cappucino van erwt met king crab, grijze Noordzeegarnalen en huisgedroogde serranoham

Nog ééntje van deze zomer. Ik vond een recept voor een hapje en maakte er meteen een voorgerecht van.
Voor vier personen deed ik de ingrediënten maal twee dus wil je het als amuse deel dan door twee. Wiskunde in de keuken. Perfect om voorhand te bereiden, enkel de soep even opwarmen.

Cappucino van erwt met king crab, grijze Noordzeegarnalen en huisgedroogde serranoham

Nodig :
400gr diepvrieserwten
enkele blaadjes verse munt
6 dl kippenbouillon
4 dl room
500 gr grijze Noordzeegarnalen
2 blikjes king krab
2 sneetjes serranoham
peper en zout

Zo gemaakt:
Kook de erwten en munt één minuut in gezouten water. Giet af en laat voor het kleurbehoud schrikken in ijskoud water. Hou enkele erwtjes apart voor de afwerking.
Voeg de bouillon toe en mix tot een gladde massa. Haal door de zeef en breng op smaak. Hou warm.
Laat de serrano drogen in de oven op 80 graden kwam ik uit op een 45 minuten. Check om het kwartier.
Klop de room lichtjes stijf.
Verdeel in een kommetje of glas wat garnalen, de kingkrab, de erwten en overgiet met de warme erwtensoep.
Werk af met muntblaadjes en een stukje gedroogde ham als garnituur. Doe de room erbij of serveer apart zodat je gasten naar believen kunnen doseren.

Commentaren

Wat ben ik toch een gelukkige mens , ... , dat ik zo iets heerlijks voorgeschoteld krijg.

En toegegeven , ... het smaakt minstens even lekker als het eruit ziet.

Gepost door: E | 21-09-11

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.