23-09-11

Tournedos met zalf van butternutpompoen en gebakken aardappeltjes

Een nogal 'dagelijkse kost' gerechtje op het eerste zicht en dat is het ook maar de zalf van pompoen is wel érg lekker, al zeggen de kinderen en ik het zelf.

IMG_7649i_resize.jpg

Nodig voor 4 personen:
4 tournedos
boter
olijfolie
1 butternut of andere pompoen
1 ajuin
1 teentje look
stuk gember
sinaasappelsap van 1 appelsien
eventueel 20 ml room
1 1/2 dl kippenbouillon
gebakken aardappeltjes zoals je die altijd maakt
peper en zout van de molen.

Zo gemaakt:
Snij de pompoen doormidden, maak hem klaar à ma façon met andere woorden: leg er een paar klontjes boter op en laat in de oven bakken omwikkeld door aluminiumfolie gedurende 45 minuten op 200 graden.
Stoof de ui, look en gember in wat boter en voeg sinaasappelsap en bouillon toe en nadien ook de in stukjes gesneden pompoen. Laat reduceren, mix en haal door de zeef. Kruid en hou warm.
Laat je oven zakken tot 90 graden en warm er de borden in.
Bak de tournedos (met spek errond) in half boter/half olie gedurende 2 à 3 minuten aan elke kant. Laat 10 à 15 minuten rusten op een warm bord in de oven op 90 graden. Deglaceer de pan met wat fond en voeg eventueel wat room aan de pompoenzalf.
Serveer met gebakken aardappeltjes.

Commentaren

Het ziet er alleszins overheerlijk uit!

Gepost door: soraya | 23-09-11

De commentaren zijn gesloten.